Löparklubben LK Gränslöst | Lidingöloppet 2016
16966
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-16966,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,no-js

26 Sep Lidingöloppet 2016

Till årets lopp åkte jag upp med familjen redan på fredagen. För att slippa stressen på morgonen, få mer sömn och bättre med kosten inför loppet. Jag kände mig väldigt lätt och sugen på att ge mig i väg när jag körde en kortare uppvärmning på koltorps gärde.

Jag ställde mig längst fram i led 1B och sen bar det iväg. Det började i ett relativt hårt tempo direkt, jag hade koll på klockan och klockade av de flesta kilometerna fram till kyrkviken under 4 min eller strax över. Där fick jag även min första gel av min son och här kändes det riktigt bra i kroppen men tänkte samtidigt att jag måste hålla mig lite kall, det är ändå en dryg halvmara kvar och mycket av den i kuperad terräng.

Vi började närma oss halva loppet och jag hörde någon ropa till min klunga att vi ligger strax utanför placering 200 samtidigt får jag se Dan Bäck framför som jag vet nästan alltid gör fina lopp på Lidingö. Vi passerar 15km på drygt 60min och jag räknar för mig själv att även om jag blir helt slut nu så kommer silvret vara klart eftersom jag i det läget är väldigt pigg.

Jag började i stället tänka på mitt drömmål 2.10 tänkte att även 2.05 kan gå. Vi springer på och passerar Grönstabacken, här får jag min andra gel och benen är fortfarande pigga men kanske springer jag på lite för mycket här för strax före Abborrbacken börjar det ta emot rätt så rejält och jag började bli passerad av en hel del löpare men ändå tar jag mig fram helt okej och plötsligt är det bara Karins backe vid 28 km kvar sen är det utför mot målet. Jag började få en hel del krampkännigar och blir passerad av en del sista biten men känslan när målrakan syns är väldigt skön.

Äntligen gick det, min sluttid blir 2.09.06 och placering 270. Känslan efteråt är att det var ett av mina bästa lopp men samtidigt vill jag ännu mer och komma tillbaka ännu lite bättre förberedd till nästa år.

/Matthias Wiktorsson

Övriga resultat (M30) 30 km:

Patrik Nilvér (2:21:45) placering 928
Andreas Hägglund (2:23:12) placering 1055
Patrik Löfling (4:13:34) placering 14589.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.