Löparklubben LK Gränslöst | Månadens medlem mars: Björn Tano
17838
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-17838,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,no-js

01 Mar Månadens medlem mars: Björn Tano

Jag kommer ursprungligen från Boden i Norrbotten, ett Norrbotten jag fortfarande har varmt om hjärtat. Under uppväxten spelade jag bland annat ishockey, som många andra där uppe, och där hade vi en riktigt bra sommartränare. Det var en militär, även det som många andra där uppe, som inte gillade gym och vikter. Det var löpning och alla möjliga övningar du kan tänka dig som fungerar med kroppen. Vi sprang i elljusspår, tartanbana, hinderbana, skogsvägar, backar. Vi sprang nog överallt och det var både en bra och rolig träningsgrund för konditionen. 2003 flyttade jag till Örebro för att plugga statistik och där sprang jag till början en del med orienterarna i KFUM, på vintern var det intervaller i mässhallen. Jag tog cykeln från Brickebacken på tisdagskvällarna, sprang tusingar eller tvåtusingar och cykeln hem igen och då kunde det bli en pasta med tonfiskburk till middag, i studietidens tecken. Det var ett bra intervallkoncept tycker jag, tusingarna körde vi varje set fem minuter inklusive vila och tvåtusingarna körde vi det dubbla, 10 minuter. Jag använder fortfarande det konceptet de gånger jag kör intervaller. Vi körde 10-12 tusingar eller 5-6 tvåtusingar men jag brukar köra några färre. Därefter började jag springa med Kumla skidförening med bland andra ”Putte” Nilvér, Kallio, Olars-bröderna, Lidson, triatheten Persson, paret Höög och vi alla backades på riktigt bra av eldsjälen Sven
Pettersson. För tillfället är jag, min fästmö och vår underbara dotter på väg att flytta upp till Östersund efter 12 år i Stockholmstrakten. Mitt mål framöver är att göra bra tider på halvmaran och Göteborgsvarvet är ett sådant lopp jag siktar på. Träningen består av cirka 2,5 mil löpning i veckan fördelat på cirka tre pass; Ett pass på cirka 6 km, ett på cirka 12 km med lite fartlek, 7 km tusingar, men detta varierar och ibland kör jag kortare backintervaller exempelvis

NAMN:
Björn Tano

SMEKNAMN:
Björnte/Tano

FÖDELSEÅR:
1981

BOR:
Solna/Östersund (veckopendlar för tillfället men håller på att flytta upp permanent)

SYSSELSÄTTNING:
Statistiker

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED LÖPNING:
Har aldrig sprungit särskilt ofta men har flera gånger hört att jag tydligen har (åtminstone hade 🙂 ett bra löpsteg. I ettan på gymnasiet hade jag bästa tid på coopers test om 3 km, 10:47 (det kanske säger mer om skolan), och jag höll varken på med friidrott eller löpning. Jag tycker det är fantastiskt att vara ute en ljummen sommarkväll och komma in i den berömda andra andningen när allt bara flyter på. Att komma hem efter ett friskt morgonpass och äta en god och söt frukost är också en underbar känsla.

 

HUR KOM DET SIG ATT DU BLEV MEDLEM I LK GRÄNSLÖST:
Jag träffade Patrik ”Putte” Nilvér över ett bad i Örebro och tjatade in mig i klubben.

MODERKLUBB/TIDIGARE FÖRENINGAR:
KFUM Örebro och Kumla skidförening, båda i vuxen ålder.

MERITER/PERSONBÄSTA:
Flera 10 km-gatlopp på 33:XX-tider. Det första i Startmilen i mars år 2003, minns att det snöade i starten faktiskt. 5 km-gatlopp (Grabbhalvan) på 15:46. Brons i terräng-DM i Närke. Etta i Ferruformmilens juniorklass (måste varit 2003), tvåa i herrklassen i samma tävling något år senare. Har aldrig sprungit lopp på tartanbana, vore spännande att prova nån gång.

MÅLSÄTTNING:
Halvmaran under 1:25.

FAVORITTRÄNING:
Längdskidåkning på fjället med en hjortronsyltvåffla i en toppstuga som belöning.

STYRKA INOM LÖPNINGEN:
Steget.

SVAGHET INOM LÖPNINGEN:
Uppförsbackar.

BÄSTA LÖPARMINNET:
Finns många. När jag sprang runt fina och omväxlande Brunnsviken i Stockholm en sen och varm sommarkväll. När Peter Wiker i Hällefors trashtalkade oss i Kumla på startlinjen i ett landsvägslopp på hans hemmaplan. Skogslöpning i vinterlandskap med KFUM utan klarhet om riktning. När vi i KFUM vann stafetten i elljusspåret i Karlslund, när jag fick äran att tampas med OS-skrinnaren Röjler på min sträcka. Ett par minnen med Kumla sticker ut för mig, ett när vi sprang in som tvåa bakom Mora i Vasastafetten, en riktigt trevlig resa med mysigt stugboende. Det andra minnet med Kumla är när jag, Lidson och Sven åkte till Norrköping för att springa grabbhalvan. Det var en mycket fin och solig dag, jag kom topp tio och hemresan i den soliga kvällen kändes ljuvlig.

NÄR JAG TRÄNAR LYSSNAR JAG PÅ:
Förhoppningsvis vår fantastiska natur.

FAVORITMAT:
Gillar mycket men gärna sardeller på pizza eller till pasta. Söt macka till frukost.

ÖVRIGA INTRESSEN:
Familjen. Längdskidor, utförsåkning, vandring och allt detta i fjällen och helst med familjen. Annan sport, både vinter och sommar.

80%

SNABBHET

80%

STYRKA

70%

UTHÅLLIGHET

TEKNIK0%
TRÄNINGSDISCIPLIN0%
LAGSPELARE0%

SPRINGER PÅ FÖLJANDE UNDERLAG:

TERRÄNG
35%
GRUSVÄG
35%
ASFALT
25%
BANA
5%
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.