Loader
Semesterhalvmaran – Start
21997
bp-nouveau,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21997,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Lördagen den 13 juli 2024 arrangerar LK Gränslöst

13:e upplagan av Semesterhalvmaran

Här kommer du senare att hitta PM för loppet i PDF-format!

Information om Semesterhalvmaran 2024

Klasser: Tävlingsklass och motionsklass. Tävlingsklasserna ingår i Närkes Långloppscup 2024, en cup arrangerad av Södra Svealands Friidrottsförbund där deltagande löpare under året kan samla poäng från olika lopp runt om i Närke.  

Anmälan: Görs via anmälningsformulär på AnmälMigNu! fram till fredagen den 12 juli kl 23:59. En lista över anmälda löpare finns på anmälningssidan. 

Ordinarie anmälningsavgift: 300 kr fram till söndagen den 7/7. Därefter 400 kr fram till fredagen den 12/7 kl 23:59. 

Efteranmälan på plats: 450 kr (endast kontant betalning eller betalning med Swish). I anslutning till start- och målområdet senast 1 timme före start. Kom i god tid! 

Nummerlappar: Finns att hämta i anslutning till start- och målområdet.

Start och mål: Start- och målområdet är beläget vid Torps Herrgård mellan Kumla och Fjugesta drygt 2 mil utanför Örebro. För att hitta dit, se kartan längst ner på sidan. En skiss över start- och målområdet finns här.

Starttid: Gemensam starttid kl 18:00.

Maxtid: Vi kommer att ha en maxtid vid varvningen efter 11,4 km. Den som ej kommit dit till kl 19:30, alltså 90 minuter efter start kommer att plockas av banan.

Tidtagning: Sker m.h.a. tidtagningschip. 

Banan: En tvåvarvsbana med inslag av både asfalt (ca 60 %) och grusväg (ca 40 %). Banan mäter (21097,5 meter) och är kontrollmätt av legitimerad banmätare Bertil Sundin 240602. Löpare springer stora delar av loppet på allmän väg. Löpning sker på vänster sida av vägen. Vid fyra tillfällen kommer löparna att korsa allmän väg. Vid dessa platser finns flaggvakter utplacerade. Observera att löpare har väjningsplikt gentemot bilar. En schematisk banskiss, banans Stravasegment samt höjdprofil finns längre ner på sidan. 

Service längs banan: Längs banan kommer det att finnas fem vätskestationer där det serveras vatten och Umara sportdryck. Vid vätskestationerna kommer det även finnas svampar i kallvatten att fräscha upp sig med. Efter ca 13,5 km finns också en kallvattendusch att springa igenom, riktigt skönt om det är varmt väder. 

Livemusik: I samband med start och varvning kommer deltagarna att bjudas på härlig livemusik. 

Banrekord: Banrekordet för herrar sattes 2022 av Per Arvidsson, IF Start med tiden 1:10:35. Banrekordet för kvinnor sattes 2023 av Erica Lech, Örebro AIK med tiden 1:19:34.

Omklädning: Det finns tillgång till toaletter, omklädningsrum och ett fåtal duschar i nära anslutning till start- och målområdet.  

Resultat: Liveresultat på AnmälMigNu!. Resultat från tidigare år finns här

Medalj: Alla fullföljande får vår egendesignade medalj efter målgång. 

Priser: Hederspriser till de tre främsta damerna och herrarna i tävlingsklasserna. Dessutom hederspris till den främsta i respektive representerade åldersklass (wnligt Långloppscupen). Lottade priser i motionsklassen. De lottade priserna kommer att finnas på ett prisbord i målområdet. Prisutdelningen av hederspriser startar ca kl 20:00 i anslutning till målområdet.

Servering: I anslutning till start- och målområdet kommer det att finnas kaffe, dricka, hamburgare, korv m.m. till försäljning. 

Sjukvård: Sjukvårdspersonal kommer att finnas i anslutning till start- och målområdet. Allt deltagande sker på egen risk. Tänk på att det kan vara rejält varmt (vi har haft upplagor av Semesterhalvmaran och Sommarmilen där det varit ca 30 grader varmt vid start) så se till att fylla på rikligt med vätska inför och under loppet. 

Om du tvingas bryta: Om du mot förmodan skulle tvingas bryta loppet ta dig då till närmaste vätskestation eller till start- och målområdet för att meddela detta och få hjälp av våra funktionärer.   

Kontakt och information: Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta tävlingsledare Jonatan Palm på telefonnummer 073-681 78 47 eller via e-post: tavlingsledare@lkgranslost.se

BANSKISS

STRAVASEGMENT

Här hittar du segmentet på Strava!

HÖJDPROFIL

HITTA TILL SEMESTERHALVAMARAN