Löparklubben LK Gränslöst | Semesterhalvmaran Utan Gränser
19708
bp-nouveau,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19708,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,no-js

 


Ett virtuellt lopp till förmån för klimatet


Press here for the English version of this site!

ALLMÄN INFORMATION OM LOPPET

Vad är Semesterhalvmaran Utan Gränser

Semesterhalvmaran Utan Gränser är ett virtuellt lopp där du som deltagare själv väljer när och var du vill springa dina 21 km. Loppet är en virtuell variant av det fysiska loppet Semesterhalvmaran 21 km som LK Gränslöst varje sommar arrangerar på Närkeslätten utanför Örebro.

Ett lopp till förmån för klimatet 

Semesterhalvmaran Utan Gränser är i grunden ett klimatsmart lopp eftersom du själv väljer vart någonstans du vill springa det. Dessutom kommer varje löpare som deltar i loppet att bidra till att motverka klimatförändringarna genom vårt samarbete med GoClimate (se nedan). 

När kan jag springa loppet? 

Semesterhalvmaran Utan Gränser är öppet för deltagande under hela juli månad sommaren 2021. När som helst under denna period kan du välja att delta i loppet. 

Är loppet något för mig? 

Semesterhalvmaran Utan Gränser är precis som det låter, ett lopp utan gränser. Vi i LK Gränslöst vill med det här loppet inspirera just dig att få en sommarskön löpupplevelse, oavsett din tidigare erfarenhet av löpning. Kanske saknar du tävlingssammanhanget nu när många fysiska lopp blivit inställda t.f.a. Coronapandemin? Eller kanske är du en person som inte vill delta i något fysiskt arrangemang men ändå gärna skulle vilja springa ett lopp? Du kanske helt enkelt bara vill vara med och stötta kampen mot klimatförändringarna? Alla anledningar är lika bra! Vi i LK Gränslöst hoppas att kunna bjuda just dig på en härlig löpupplevelse och samtidigt sprida löparglädje och klimatmedvetenhet i Sommarsverige. 

Spara 1 ton koldioxid för varje mil du springer  

När du anmäler dig till Semesterhalvmaran Utan Gränser kommer minst 50% av vinsten till klubben att gå till GoClimate som sedan kommer att investera pengarna i något av sina projekt som syftar till att minska mängden koldioxid i atmosfären. GoClimate lovar att de med dessa pengar kommer att kunna bidra till att minska mängden koldioxid i atmosfären med minst 1 ton* för varje mil som springs. Springer du 21 km kommer du alltså att bidra till en minskning med minst 2,1 ton! 

* 1 ton koldioxid motsvarar utsläppen från att åka 400 mil med bil, att tillverka och använda 18st iPhone 7 eller tillverkningen av ungefär 30 par jeans (källa GoClimate). I Sverige är den genomsnittliga förbrukningen för privatpersoner ca 9 ton koldioxidekvivalenter per år (källa Naturvårdsverket).  

Vilka är GoClimate? 

GoClimate är ett svenskt företag baserat i Stockholm som investerar i olika klimatprojekt som bidrar till att minska utsläpp av koldioxid i atmosfären. Företaget har som enda syfte att motverka klimatförändringarna och deras ekonomi har full transparens. 

GoClimate brinner också för att utbilda andra om klimatkrisen och hur vi människor kan bidra till att stoppa den. En av grundarna till företaget har gjort den här filmen som förklarar klimatkrisen och dess komplexitet på ett riktigt bra sätt. Om du har 15 minuter över och vill veta mer om hur klimatförändringarna påverkar världen är denna film ett hett tips. Bara genom att få mer kunskap om klimatkrisen kan vi göra medvetna val i vår vardag som bidrar till att rädda vår planet!  

INFÖR LOPPET

Anmälan 

Anmälan till Semesterhalvmaran Utan Gränser görs via anmälningsformulär (tryck på “Köp startplats”) på RaceONE.com. Som anställd kan du också använda ditt friskvårdsbidrag via friskvårdsleverantören Wellnet för att delta i loppet. För mer info se se vår sida på Wellnet (sök på “löpning” eller “LK Gränslöst” när du är inloggad). 

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är 175 kr. Minst 50% av vinsten till klubben går direkt till vår samarbetspartner GoClimate (se ovan). GoClimate garanterar i sin tur att 75% av pengarna från oss går direkt till aktuellt klimatprojekten och resterande 25% till att motverka klimatförändringarna på andra sätt. 

Få vår egendesignade medalj

Om du lägger till 50 kr till anmälningsavgiften får du vår snygga egendesignade medalj hemskickad efter loppet.

UNDER LOPPET

Start och mål

Det är semester och den här halvmaran är helt utan gränser! Du bestämmer själv vart du vill springa loppet. Kanske väljer du några härliga stigar i skogen, grusvägarna på landet eller asfalten i stan. Eller varför inte 52,75 varv på en löparbana? Alla sätt räknas! 

Starttid

När du vill från den 1 juli kl 00:00 till den 31 juli kl 23:59. Spring på natten! Spring på dagen! Spring i regnet! Valet är ditt! 

Hur registrerar jag mitt lopp 

När du anmält dig till Semesterhalvmaran Utan Gränser via RaceONE.com kommer du att få en unik registreringskod som du sedan använder för att registrera dig som deltagare i loppet i RaceONE appen (tryck på “Jag är deltagare”).  

Hur använder jag RaceONE appen

Alternativ 1 – med GPS-tracking via RaceONE 
Du laddar först hem appen RaceONE till din smartphone. När du bestämt dig för var och när du vill springa ditt lopp går du in i RaceONE appen och registrerar dig som deltagare i loppet. När du sedan är redo att börja springa är det bara att trycka på “starta” varpå tiden börjar ticka. Därefter är det bara att springa! När du sprungit klart dina 21,1 km kommer du att få en pushnotis från RaceONE appen att loppet är fullföljt. 

Alternativ 2 – egen tidtagning med t.ex. GPS-klocka
Du laddar först hem appen RaceONE till din smartphone och registrerar dig som deltagare för loppet enligt ovan. Du kan sedan springa loppet och registrera tid och längd med din GPS-locka. När du fullföljt loppet går du in i RaceONE appen där du ombeds att registrera din tid samt lägga upp ett bevis för att din tid och sträcka är korrekt i form av t.ex. en GPS-fil eller en bild på GPS-klockan.

Mer information om hur du använder RaceONE appen finns här

Följ loppet via RaceONE!

Via RaceONE appen kan andra följa ditt lopp live om du använder GPS-tracking och du själv kan följa andras lopp live. RaceONE använder livetracking vilket innebär att den som följer ett lopp kommer att kunna få pushnotiser med bl.a. mellantider och sluttider. I appen går det också att jämföra olika deltagares mellantider, hastigheter mm och det finns också en leaderboard med de snabbaste tiderna som uppdateras kontinuerligt.    

EFTER LOPPET

Resultat

När du genomfört ditt lopp och registrerat det i RaceONE appen kommer du att dyka upp i resultatlistan (“Leaderboard”) på loppet sida hos RaceONE. 

Priser

Bland samtliga deltagare kommer vi att lotta ut priser samt startplatser till nästa års lopp. 

Hashtag #gränslöstförklimatet

När du genomför/genomfört ditt lopp får du gärna ta en bild eller film och lägga upp på sociala medier under hashtaggen #gränslöstförklimatet

KONTAKT & INFORMATION

Har du några frågor till oss i LK Gränslöst som arrangerar loppet är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post: info@lkgranslost.se

Om du har några frågor till vår samarbetspartner GO Climate är du varmt välkommen att kontakta dem via e-post: hello@goclimate.com