Löparklubben LK Gränslöst | Spartacusstafetten 2016 (klubbens första seger!)
16304
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-16304,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,no-js

15 May Spartacusstafetten 2016 (klubbens första seger!)

Idag är det ingen vanlig dag, det är dagen då LK Gränslöst för första gången fick kliva högs upp på prispallen. Patrik Nilvér, Jakob Olars och Eric Segelberg gjorde en finfin insats på årets Spartacusstafett i Örebro och tog hem segern och passade samtidigt på att putsa banrekordet med ca 2 minuter.

Resultat från Spartacusstafetten 2016 finner du här!

Jakob har skrivit följande referat från dagens lopp:

Då var det äntligen dags för mig att göra tävlingsdebut för säsongen och för den nya klubben. Dessutom första stafetten för LK Gränslöst så känns som en ära att man fick vara med. Åkte ner dagen innan till Örebro för att ladda hos Sven (vår kassör) & hans fru Irene. Som vanligt superlyxigt med god mat och trevligt sällskap. Bättre uppladdning går väl inte att få. Dessutom kom Både Eric och Putte med familjer på besök på kvällen för grillning och bubbelbad. Där bestämdes även vem som skulle springa vilken sträcka.

Dagen därpå efter att ha sovit gott och ätit frukost var det äntligen dags att bege sig till Karlslundsspåret för att tävla. Tyckte att det var lite dåligt med folk på plats, men visade sig att 32 lag kom till start vilket var rekord mot förra årets 31 lag.

Blev ett varv runt 3km banan som uppvärmning innan den sedvanliga stretchningen och toabesöken väntade. Nervöst så här inför tävling och stafett 😉

Putte var först ut och skulle springa 2 varv, alltså 6km. Öppnade kontrollerat och låg efter första varvet 2:a i rygg på ett av IF Starts lag som låg först. Även en bra bit in på andra varvet låg han på andra plats innan han mot slutet gick upp i täten och kunde växla till Eric med några sekunders försprång. Stark start av Putte som sprang sina 6km på fina 20:48.

Efter var det dags för Eric att visa vad träningen i utlandet givit för frukt. Då han sprang ett varv så fanns det inte mycket att spara på. Han utökade försprånget till övriga lag och sprang sina 3km på den fina tiden 10:34.

Så var det dags för mig att försöka förvalta de fina försprånget som Eric & Putte skapat på över 1 minut till nästa lag. Öppnade som vanligt rätt så hårt innan jag valde att gå ner i tempo för att orka alla 3 varven (9km). Första varvet gick inte helt oväntat snabbast, därefter blev benen tröttare och tröttare, men tyckte jag höll i skapligt och kunde till slut gå i mål på tiden 32:19 på mina 9km.

Detta innebar inte bara att vi vann utan även slog banrekord på sammanlagda tiden av 1:03:41 (över 2minuter snabbare än det förra rekordet).

Åter i Gävle, trött efter bilresan hem, kan jag se tillbaka på en supertrevlig helg. Roligt att äntligen fått tävla igen, och speciellt i stafett och för LK Gränslöst. Tack alla berörda i klubben för en trevlig helg och särskilt stort tack till Sven och Irene för den fina gästfriheten. Även stort tack till arrangörsklubben IF Spartacus som bjöd på en härlig tävling. Stafetter kan man inte få för många av 🙂

/ Jakob Olars

1Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.