Löparklubben LK Gränslöst | Vi skänker 10kr/löpare i våra lopp Semesterhalvmaran & Sommarmilen 2017 ”Till minne av Linn”
17580
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-17580,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,no-js

12 Jun Vi skänker 10kr/löpare i våra lopp Semesterhalvmaran & Sommarmilen 2017 ”Till minne av Linn”

Vi tycker att det känns viktigt och meningsfullt att kunna göra någonting för att bidra till en bättre värld. Därför har vi beslutat att skänka 10kr/löpare i våra lopp Semesterhalvmaran & Sommarmilen till någon form av välgörenhet eller bra ändamål. Vid fjolårets lopp var vi med och skänkte pengar till Barncancerfonden.

I år har vi beslutat att bidra med pengarna till att uppmärksamma barn och ungdomars utsatthet på internet och arbetet mot gromning (sexuella övergrepp på internet). Därför skänker vi 10 kr/löpare ”Till minne av Linn” för att bidraga till den årliga ljusmanifestationen på Kumla torg.

Till minne av Linn

Den 8:e mars 2013 såg 13- åriga Linn ingen annan utväg än att ta sitt liv, efter att ha blivit  utsatt för en nätpedofil, som hotade, utpressade och utnyttjade henne sexuellt via nätet. I Kumla finns en Manifestationsgrupp som varje år på årsdagen ordnar en föreläsning och Ljusmanifestation, ”Till minne av Linn”. För att därmed uppmärksamma det mörka hotet på nätet som utnyttjar och skadar våra barn. Att vi måste våga prata om det hemska och jobbiga med barnen och ungdomarna. Det som hände Linn, ska inte få hända. Och framförallt inte hända igen.

Fakta

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet ökar anmälningar för utnyttjande av barn för sexuell posering kraftigt och de polisanmälda brotten är bara en liten del av alla brott som sker. Mörkertalet är stort eftersom många barn känner en skuld och skam inför att berätta.

På bl.a. Rädda Barnens hemsidan kan du hitta mer information om sexuella övergrepp på internet. Klicka här för att komma till den sidan.

 
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.