Löparklubben LK Gränslöst | Semesterhalvmaran
16024
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16024,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Lördagen den 14 juli 2018 kl 18:00 arrangerar LK Gränslöst 8:e upplagan av Semesterhalvmaran.

 

[Inbjudan till Semesterhalvmaran i PDF-format]

 

 

 

 

Information inför loppet

 

Klasser: Tävlingsklasser M, M40, K, K40 samt motionsklass M och K. Tävlingsklasserna ingår även i Löpex Sports Långloppscup.

 

Startavgift: 200 kr fram till 9 juli. Därefter efteranmälan på plats till priset av 250 kr. I år skänker vi 10 kr per deltagare till ”Annikas minnesfond” som har som målsättningen att hjälpa cancersjuka barn och deras föräldrar i Örebro län med det där lilla extra som samhället har svårt att bistå med. Hjälp oss att bidra med att sätta guldkant på barnens vardag. För mer information se annikasminnesfond.se

 

Anmälan: Görs via vårt anmälningsformulär här på hemsidan fram till 9 juli. En anmälningslista över föranmälda löpare finns här.

 

Efteranmälan: I start- och målområdet på tävlingsdagen fram till 60 minuter före start.

 

Nummerlappar: Finns att hämta i anslutning till start- och målområdet.

 

Start och mål: Start- och målplats är Torps Herrgård, belägen mellan Kumla och Fjugesta. För att hitta dit se kartan längre ner på sidan.

 

Banan: En tvåvarvsbana med inslag av både asfalt (ca 60 %) och grusväg (ca 40 %). Banan mäter (21097,5 meter) och är kontrollmätt av legitimerad banmätare Bertil Sundin juni 2014. Längs banan kommer det att finnas fem vätskestationer där det kommer att serveras vatten och sportdryck. Vid vätskestationerna kommer det även finnas svampar i kallvatten att fräscha upp sig med. Efter ca 13,5 km finns kallvattendusch att springa igenom, skönt om det är varmt väder. För mer info v.g. se banskissen längre ner på sidan.

 

Banrekord: Banrekordet för herrar sattes 2014 av Erik Anfält Örebro AIK med tiden 1:10:58. Banrekordet för kvinnor sattes 2016 av Sofia Evnert IF Göta med tiden 1:19:55.

 

Tider: Gemensam starttid 18:00. Vi kommer att ha en maxtid vid varvningen efter 11,4 km. Den som ej kommit dit 19:30, alltså 1:30 efter start kommer att plockas av banan.

 

Omklädning: Dusch och toaletter finns i nära anslutning till start- och målområdet.


Resultat
: Resultatlista anslås löpande i start- och målområdet och kommer även att läggas ut här på hemsidan efter loppet.

 

Priser: Alla fullföljande får medalj efter målgång. Hederspriser till de främsta i tävlingsklasserna. Lottade priser i motionsklassen. Prisutdelningen kommer att hållas ca kl 20:15 i start- och målområdet.

 

Servering: I start- och målområdet kommer det att finnas kaffe, dricka, hamburgare, korv m.m. till försäljning.

 

Sjukvård: Sjukvårdspersonal kommer att finnas i anslutning till start- och målområdet. Allt deltagande sker på egen risk. Tänk på att det kan vara rejält varmt (vi har haft upplagor av Semesterhalvmaran där det varit ca 30 grader varmt vid start) och se till att fylla på rikligt med vätska inför och under loppet.

 

Upplysningar: Har du några frågor så är du varmt välkommen att kontakta tävlingsansvarig Sven Pettersson på telefonnummer 072-722 61 70 eller 0585-261 70. Det går också bra att skicka e-post till info@lkgranslost.se.

BANSKISS

 

 

karta_semesterhalvmaran

HITTA TILL SEMESTERHALVAMARAN

 

KONTAKT & INFORMATION

E-mail: info@lkgranslost.se

Telefon:
Sven Pettersson (tävlingsansvarig) 
072-722 61 70
0585-261 70