Löparklubben LK Gränslöst | Sommarmilen – Start
22009
bp-nouveau,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22009,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,no-js

Lördagen den 9 juli 2022 arrangerar LK Gränslöst

8:e upplagan av Sommarmilen

Här finns ett PM med information om årets tävlingar. 


Bra uppstyrt med en grym speaker. Trevligt och gemytligt arrangemang.” — “De entusiastiska arrangörerna.” — “Medaljen och funktionärerna. Vattenduschen.” — “Grym speaker som lyfte stämningen!” — “Proffsigt men samtidigt familjärt.” — “Att det är så familjärt med en målgång där publiken får komma riktigt nära.” — “Jättebra jobbat av alla funktionärer! Trevliga och peppande. Uppskattade också vattensvamparna i den jobbiga värmen.” — “Ordningen och stämningen, ett väldigt mysigt arrangemang.

Information om Sommarmilen 2022

Klasser: Motionsklasser M och K.

Anmälan: Görs via anmälningsformulär på RaceID.com. En anmälningslista över anmälda löpare finns här. Om du önskar ett kvitto på din anmälan så finns det att ladda hem på din sida på RaceID.com. 

Anmälningsavgift: 150 kr fram till 31 maj. Därefter 250 kr fram till 1 timme före start på tävlingsdagen lördagen den 9 juli. 

Om en klubb/förening anmäler fler än 5 st deltagare samtidigt ges 10 % rabatt på startavgiften och om fler än 10 st deltagare anmäls ges 20% rabatt på startavgiften. För att ta del av denna rabatt, v.g. se information under punkten gruppanmälan/klubbanmälan nedan. 

Gruppanmälan/klubbanmälan: För dig som anmäler flera löpare på samma gång (t.ex. flera löpare från klubben du representerar) går det bra att göra detta via anmälningsformuläret på RaceID.com och betala samtliga anmälningsavgifter som en klumpsumma. Den information du då behöver ha för varje enskild deltagare är följande: en unik e-postadress till den som anmäls, förnamn, efternamn, kön, tävlingsklass, födelsedatum, nationalitet, stad, land samt klubb. Anledningen till att det krävs unika e-postadresser för varje deltagare vid anmälan är för att deltagarna själva efter loppet ska kunna få ut all sin information om loppet på sin RaceID-profil (har personen ingen profil sedan tidigare så skapas en automatiskt i samband med anmälan). För att ta del av mängdrabatten på startavgiften enligt ovan, skicka då först ett e-postmeddelande till ordforande@lkgranslost.se och berätta hur många ni tänkt anmäla så skickar vi tillbaka en rabattkod som ni kan använda för att få er rabatt. 

Ett alternativ till förslaget ovan är att låta varje enskild deltagare i klubben själv göra sin anmälan och i samband med detta använda en rabattkod (som vi skapar specifikt för er klubb) som ger 100% rabatt på startavgiften. Vi kan sedan se hur många rabattkoder som använts för den aktuella klubben och därefter fakturera den berörda klubben för anmälda deltagare (inklusive eventuell mängdrabatt). Vid önskemål om att använda detta alternativ vid gruppanmälan/klubbanmälan; skicka ett e-postmeddelande (i god tid) innan loppet till ordforande@lkgranslost.se så återkommer vi med en rabattkod som deltagarna i er klubb sedan kan använda för att göra en (för dem) kostnadsfri anmälan till något av våra lopp. 

Efteranmälan på plats: Vi vill uppmuntra er som har för avsikt att delta att anmäla er via ordinarie anmälan enligt ovan (vilket är möjligt fram till 60 minuter före start på tävlingsdagen). I undantagsfall (t.ex. om du behöver hjälp med anmälan) kan efteranmälan också ske i anslutning till nummerlappsutdelningen på tävlingsdagen. Kom då i god tid!   

Nummerlappar: Finns att hämta i anslutning till start- och målområdet.

Start och mål: Start- och målområdet är beläget vid Torps Herrgård mellan Kumla och Fjugesta drygt 2 mil utanför Örebro. För att hitta dit se kartan längre ner på sidan. En karta över start- och målområdet hittar du här.

Starttid: Gemensam starttid kl 17:30. 

Banan: Banan, med inslag av både asfalt (ca 65 %) och grusväg (ca 35 %), mäter 10.000 meter och är kontrollmätt av legitimerad banmätare Bertil Sundin juni 2014. Löpare springer stora delar av loppet på allmän väg. Löpning sker på vänster sida av vägen. Vid två tillfällen kommer löparna att korsa allmän väg. Vid dessa platser finns flaggvakter utplacerade. Observera att löpare har väjningsplikt gentemot bilar. En schematisk banskiss, banans Stravasegment samt höjdprofil finns längre ner på sidan. 

Service längs banan: Längs banan kommer det att finnas två vätskestationer där det serveras vatten och Umara sportdryck. Vid vätskestationerna kommer det även finnas svampar i kallvatten att fräscha upp sig med. En detaljerad banskiss finns längre ner på sidan.

Banrekord: Banrekordet sattes 2016 av Haben Kidane från Eskilstuna Friidrott med tiden 32:57.

Omklädning: Det finns tillgång till toaletter, omklädningsrum och ett fåtal duschar på tävlingsområdet. 

Resultat: Liveresultat på RaceID.com. Resultatlista kommer också att finnas i start- och målområdet samt här på hemsidan efter loppet. Resultat från tidigare år finns här

Medalj: Alla fullföljande får vår egendesignade medalj efter målgång, i år med blågula band i en “Ukraina edition” för att visa vår solidaritet med alla som lider av kriget där. Så här ser de ut! 

Priser: Lottade priser i motionsklassen (gäller samtliga deltagare i Sommarmilen). De lottade priserna kommer att finnas på ett prisbord i målområdet. Prisutdelningen av hederspriser (OBS, gäller endast deltagare i Semesterhalvmarans tävlingsklasser) sker ca kl 20:00 i anslutning till målområdet och serveringsytan.

Servering: I anslutning till start- och målområdet kommer det att finnas kaffe, dricka, hamburgare, korv m.m. till försäljning. 

Sjukvård: Sjukvårdspersonal kommer att finnas i anslutning till start- och målområdet. Allt deltagande sker på egen risk. Tänk på att det kan vara rejält varmt (vi har haft upplagor av Semesterhalvmaran och Sommarmilen där det varit ca 30 grader varmt vid start) så se till att fylla på rikligt med vätska inför och under loppet. 

Om du tvingas bryta: Om du mot förmodan skulle tvingas bryta loppet ta dig då till närmaste vätskestation eller till start- och målområdet för att meddela detta och få hjälp av våra funktionärer.   

Kontakt och information: Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta tävlingsledare Jonatan Palm på telefonnummer 073-681 78 47 eller via e-post: ordforande@lkgranslost.se.

BANSKISS

STRAVASEGMENT

Här hittar du segmentet på Strava!

HÖJDPROFIL

HITTA TILL SOMMARMILEN

l Sommarmilen i PDF-format]

 


SOMMARMILEN FINNS ÄVEN SOM VIRTUELLT LOPP!

TRYCK HÄR FÖR MER INFO!