Loader
Sommarmilen – Start
22009
bp-nouveau,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22009,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Lördagen den 8 juli 2023 arrangerar LK Gränslöst

9:e upplagan av Sommarmilen

Här hittar du PM för loppet i PDF-format!

Information om Sommarmilen 2023

Klasser: Motionsklasser M och K.

Anmälan: Görs via anmälningsformulär på RaceID.com fram till fredagen den 7 juli kl 23:59. En lista över anmälda löpare finns här. Om du önskar ett kvitto på din anmälan så finns det att ladda hem på din sida på RaceID.com. Om du önskar anmäla flera deltagare från samma förening och inte har möjlighet att betala med betalkort, skicka ett e-post till tavlingsledare@lkgranslost.se så löser vi detta på annat sätt.     

Anmälningsavgift: 200 kr fram till fredagen den 7 juli kl 23:59 via RaceID.com. Därefter efteranmälan på plats på tävlingsdagen för 300 kr (kontant betalning eller via Swish). 

Efteranmälan: I anslutning till start- och målområdet senast 1 timme före start. Kom i god tid!   

Nummerlappar: Finns att hämta i anslutning till start- och målområdet.

Start och mål: Start- och målområdet är beläget vid Torps Herrgård mellan Kumla och Fjugesta drygt 2 mil utanför Örebro. För att hitta dit, se kartan längst ner på sidan. En skiss över start- och målområdet finns här.

Starttid: Gemensam starttid kl 17:45. OBS! Ny tid jämfört med tidigare år. 

Banan: Banan, med inslag av både asfalt (ca 65 %) och grusväg (ca 35 %), mäter 10.000 meter och är kontrollmätt av legitimerad banmätare Bertil Sundin juni 2014. Löpare springer stora delar av loppet på allmän väg. Löpning sker på vänster sida av vägen. Vid två tillfällen kommer löparna att korsa allmän väg. Vid dessa platser finns flaggvakter utplacerade. Observera att löpare har väjningsplikt gentemot bilar. En schematisk banskiss, banans Stravasegment samt höjdprofil finns längre ner på sidan. 

Service längs banan: Längs banan kommer det att finnas två vätskestationer där det serveras vatten och Umara sportdryck. Vid vätskestationerna kommer det även finnas svampar i kallvatten att fräscha upp sig med. En detaljerad banskiss finns längre ner på sidan.

Livemusik: I samband med starten kommer deltagarna att bjudas på härlig livemusik. 

Banrekord: Banrekordet sattes 2016 av Haben Kidane från Eskilstuna Friidrott med tiden 32:57.

Omklädning: Det finns tillgång till toaletter, omklädningsrum och ett fåtal duschar på tävlingsområdet. 

Resultat: Liveresultat på RaceID.com. Resultatlista kommer också att finnas i start- och målområdet samt här på hemsidan efter loppet. Resultat från tidigare år finns här

Medalj: Alla fullföljande får vår egendesignade medalj efter målgång. 

Priser: Lottade priser i motionsklassen (gäller samtliga deltagare i Sommarmilen). De lottade priserna kommer att finnas på ett prisbord i målområdet. Prisutdelningen av hederspriser (OBS! Gäller endast deltagare i Semesterhalvmarans tävlingsklasser) sker ca kl 20:00 i anslutning till målområdet.

Servering: I anslutning till start- och målområdet kommer det att finnas kaffe, dricka, hamburgare, korv m.m. till försäljning. 

Sjukvård: Sjukvårdspersonal kommer att finnas i anslutning till start- och målområdet. Allt deltagande sker på egen risk. Tänk på att det kan vara rejält varmt (vi har haft upplagor av Semesterhalvmaran och Sommarmilen där det varit ca 30 grader varmt vid start) så se till att fylla på rikligt med vätska inför och under loppet. 

Om du tvingas bryta: Om du mot förmodan skulle tvingas bryta loppet ta dig då till närmaste vätskestation eller till start- och målområdet för att meddela detta och få hjälp av våra funktionärer.   

Kontakt och information: Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta tävlingsledare Jonatan Palm på telefonnummer 073-681 78 47 eller via e-post: tavlingsledare@lkgranslost.se 

BANSKISS

STRAVASEGMENT

Här hittar du segmentet på Strava!

HÖJDPROFIL

HITTA TILL SOMMARMILEN

l Sommarmilen i PDF-format]