Loader
DalaDubbeln 2021 – söndag
21818
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-21818,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

DalaDubbeln 2021 – söndag

Kanonväder i Dalarna! Festivalstämning på Lugnet där det vimlade av glada och spexigt utklädda orienteringsbarn- och ungdomar från hela landet. Den ena utklädnaden mer otymplig än den andra. Här fanns allt ifrån prinsessor, häxor, spöken och Super Mario till en solcellspanel, en popcornbox och en minst 3 meter lång vaccinspruta. Skrev jag att stämningen var på topp!?

För att få springa så långt som möjligt anmälde jag mig min vana trogen till den längsta (och svåraste) banan i den öppna motionsklassen, ”Svår 10”.

Hade en bra dag i skogen. Plockade de tre första kontrollerna utan problem. Gjorde ett bra vägval under den långa sträckan till kontroll 3. Hamnade sedan i rygg på en ”riktig” orienterare som dessutom var löpstark. Fick draghjälp till kontroll 4, 5, 6 och 7. Blev sedan ifrånsprungen i skogen på väg till kontroll 8. Bommade sedan lite på kontroll 9. Hade tänkt att springa säkert och siktade på beståndsgränsen väster om kontrollen men tappade bort min distansuppfattning och blev inte uppfångad som jag tänkt. När jag sedan sprang ut i sluttningen på skrå lite på måfå utan att riktigt veta om kontrollen satt ovanför eller nedanför min position var det mest tur att jag lyckades se den på avstånd. Men facit i hand hade det nog varit smartare att bara ta ut kompassriktningen och springa rakt på då skogen i hela sluttningen ändå var så pass gles att den erbjöd väldigt bra översikt och att det nog inte skulle vara lika svårt som jag trott att hitta till just rätt sten. Hade sedan fortsatt bra flyt till resterande kontrollen. Sträckan mellan kontroll 12 och 13 var en riktig pärla! Drog på rejält och kände mig lite som en flipperkula när jag studsade fram utefter diket mellan kontrollerna. Sprang i mål efter 1:00:25 med den 10:e bästa tiden, 8:26 efter den med snabbast tid.

Detta kan nog ha varit mitt bäst genomförda orienteringslopp hittills, möjligtvis med undantag från en sprint i Åre under Vålådalens 3-dagars som jag sprang för några år sedan, men det var ju å andra sidan en sprint med betydligt lättare orientering. Firade efteråt med fikamys i skogen med Emma o Alvar.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.