Loader
Göteborgsvarvet 2016
16322
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-16322,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Göteborgsvarvet 2016

Här följer en resumé från lördagens bravader i Göteborg.

Det vart en tidig morgon då vi påbörjade resan från Örebro mot Göteborg och Göteborgsvarvet. På startlinjen var det tre starka löpare från klubben Patrik Nilvér, Stefan Olars och Jonatan Palm som sprang utklädd till clown för clowner utan gränser till publikens förtjusning. Dagen bjöd på perfekt löparväder med omkring +15 och lite blåst.

Jonatan startade i elitledet och tog därmed kommandot, Stefan följde men fick inte riktigt kontakt förrän vid 5km. Tempot hölls jämnt omkring 3:30min/km till halvvägs in i loppet. Sedan vart benen tyngre mest för Clownen Jonatan men även för Stefan men han lyckades hålla tempot ändå bättre in mot mål. Patrik höll ett mer jämnt tempo rakt genom och lyckades somnär ta ikapp Jonatan fram till målet. Först i mål Stefan på tiden 1:17:07, därefter Jonatan på 1:20:31 och sedan Patrik på tiden 1:20:43. Starka insatser av alla tre.

Och här kommer en resumé från sidan av loppet.
Som skrivet, 05.15 så ringde klockan och det var dags att lämna bingen. Frukost och ordna med allt som skulle med. Vid 06.30 kom Patrik med fader Tommy så då drog vi iväg. Stefan hade ju sovit över hos mig så han var med också. Efter en kort kisspaus så blev det andra frukost i Lerum med Irenes pastasallad. Framme i Göteborg först till Svenska mässan och hämta nummerlappar. Sedan vidare till Slottsskogsvallen. Upp med nya beachflaggan och sedan väntan på att vår clown skulle dyka upp också. Och det gjorde han. Flera andra löpare från vår region kom förbi och tyckte det var roligt med nya klubben.
Som medföljande supporter blev man lite nervös när sista löparen från klubben inte kom iväg till starten förrän det var ca 3 minuter kvar, men allt gick bra.
Sedan en väntan på vem som skulle komma in på målrakan först av våra löpare och det var Stefan. Snart nog så kom även clownen Jonatan samt även Patrik.
Mycket starka lopp alla tre. Det är en ära att få följa med och se hur motiverade och duktiga ni är.
Sedan kommer ett antal andra löpare från vår region Örebro och vill umgås och diskutera loppet. Mycket trevligt. Sedan är det dags för hemresa och det är ju ingen barnlek att ta sig ut från denna stad med alla avspärrningar för loppet, men det ordnade sig. Ett stort Grattis till våra löpare som genomförde loppet på ett strålande sätt.
Även roligt att vår medlem Fanny Nilsson som skulle sprungit idag men hade lite skadekänningar kom och hälsade på oss i vår depå vid beachflaggan.
Skrivet av Sven P.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.