Loader
Humlestafetten 2017
17514
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-17514,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Humlestafetten 2017

Dags att sammanfatta förra helgens stafett nere i Bromölla innan nya stafettutmaningar väntar i Örebro till helgen.

Det hela började med att Daniel tog kontakt med mig för flera månader sedan för att höra om intresse fanns för att springa en stafett nere i Bromölla, Skåne som heter Humlestafetten. Då jag som ni säkert vet älskar att springa stafetter så var det inte så svårt att gissa svaret på den frågan. Problemet återstod dock om jag skulle lyckas få med mig några andra ur klubben än de redan 3 löparna som fanns där nere i söder. Visade sig inte vara alltför svårt att få ihop ett gäng som tyckte det skulle vara en rolig grej. Dock fattades det en man för komplett lag så det bestämdes att den bäste av oss skulle få dubbla, vilket denna gången blev Jonatan. Han hade dessutom längsta resan ner då han startade med tåg från Östersund och sedan åkte bil med mig från Gävle. I Örebro anslöt Eric och därefter Lukas i Mjölby. Han lyckades även få med sig flickvännen Jenny som anslöt i Värnamo och följde med för att heja på. Under resan beräknades såväl sträcktider som lagets sammanlagda tid i mål, vilket i efterhand inte var alltför långt ifrån så bra jobb med det Eric. Efter en lång bilfärd så kom vi till slut fram rätt sent på kvällen till Tollarp till familjen Lennartsson där vi hade lyxen att bo under hela helgen. De hade dessutom förberett den bästa dagen innan tävling rätten (spagetti och köttfärssås) som smakade väldigt bra efter den långa resan. Sedan var det dags att sova för att vara utvilade inför kommande dag.

Tävlingsdagen började med lite spekulationer om motståndare och vad de kunde tänkas göra för tider innan lyxfrukost och avfärd mot Bromölla. Vädret som vi bjöds på var strålande solsken.Väl på plats delades vi så småningom upp i två gäng efter de bilar vi skulle åka i.

Startsträckan som mätte 7,8km hade blivit tilldelad Jonatan som sprang den väldigt raskt trotts att han hade en till sträcka att vänta senare. Tiden blev 26:11 vilket gav en fin andraplats bakom arrangörsklubben Ryssbergets IK. En placering som visade sig stå sig ända in i mål.

Sträcka 2 sprangs av klubbens senaste nyförvärv och tillika klubbens första utomlandsboende, nämligen Josef. Då han varken tränat eller tävlat så mycket de senaste åren så hade han ingen aning om formen, men han gjorde ingen besviken med sin insats och kunde springa in på fina tiden 19:45 på sina 5,3km.

Därefter var det dags för vår käre värd att föra stafettpinnen vidare för laget på sträcka 3. Daniel som kapat sina tider enormt de senaste åren på främst lite längre sträckor visade att han även kontrollerar kortare sträckor och sprang sina 3,9km på fina 16:07.

Lukas var näste man ut som hade blivit tilldelad stafettens tuffaste sträcka på 7,5km, med en rejäl stigning redan i början. Detta var dock inget som stoppade honom från att göra en bra sträcka på tiden 27:44 och förstärka vår andraplats.

Sedan var det äntligen dags för mig att få ta mig ann sträcka 5 på 7,7km. Efter en en rolig början genom fruktodling och på grusväg så kom man rätt snabbt ut på asfalten igen och uppräkningen av kilometer kunde börja. Hade det kämpigt i värmen och med flera minuter upp till första laget och ännu fler minuter ner till de bakom så var det svårt att pressa det sista. Fick tiden 27:50 vilket är ok, men inget superlopp från min sida.

Då var det återigen dags för kometen Jonatan att springa, nu sträcka 6 på 5,8km. Detta gjorde han med bravur på tiden 20:58. Starkt gjort att springa två sträckor.

Näst sista sträckan, stafettens längsta på 8,1km, sprangs av Eric. Väldigt öppen och platt sträcka som även bjöd på varierande underlag, till och med över en åker. Själv glad jag slapp denna sträcka då det inte fanns många ställen att få skugga mot den gassande solen. Men för Eric som tränat hårt så var detta inga problem. Han fick tiden 29:28 vilket var 5,5minuter snabbare än tätlaget och genast var det lite spänning i stafetten.

På sista sträckan som mätte 2,6km hade vi skånepågen David. Endast 10 år gammal visade han med sina lätta steg och snabba spurt att han blir en att se upp för i framtiden. Sprang sin sträcka på fina tiden 11:36 vilket bara var 1,5min efter bästa sträcktid och tog oss i mål på en andraplats i stafetten. Vi klarade även tiden under 3h sammanlagt vilket var riktigt skönt.

Därefter var det en lång väntan på prisutdelning innan vi kunde åka mot Tollarp igen. Där väntade grillning och rundtur i samhället och på Ledaco (vår sponsor) innan det så småningom blev dags att runda av dagen. Dagen efter var det dags att rulla hemåt, och efter ca 8h i bil så kom jag mot kvällen hem till Gävle. Ser tillbaka på den fina helgen där nere och hoppas på fler turer dit så småningom. Vill tacka alla som var med och sprang och hejjade på för den fina helgen. Ett särskilt stort tack till familjen Lennartsson för allt!

Film från stafetten

/ Jakob Olars

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.