Månadens medlem augusti: Sven Pettersson

Eftersom jag inte tränar löpning längre tänkte jag bara lite berätta om mig själv.

I dag så går jag en del, åker en del på cykel samt en del skidor på vintern. Tappade motivationen under senare del av 1990 talet med en sjukdom, giftstruma. Orkade ingenting och gick ned väldigt i vikt men vikten har kommit åter  med åtskilliga överkilon nu. Åkte nåt Vasalopp och Halvvasa efter det men den riktiga motivationen har jag ej fått åter.

[vc_separator type=”normal”][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

NAMN:
Sven Pettersson

SMEKNAMN:
Svempa

FÖDELSEÅR:
1951

BOR:
Nalavi Fjugesta i Gnällbältet

SYSSELSÄTTNING:
Pensionär men deltidsjobbar på mitt gamla jobb som Distriktschef på DeLaval som säljare.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED LÖPNING:
Uppväxt på en liten bondgård i Norra Östergötland med mjölkkor. Sport fanns inte med på agendan hos mina föräldrar men första söndan i Mars satt min far som klistrad vid radion och följde Vasaloppet. Då tänkte jag att detta måste vara något speciellt så det skall jag prova på. Började med Vasaloppet och sedan Vätternrundan och sedan var jag fast så det blev även löpning.

HUR KOM DET SIG ATT DU BLEV MEDLEM I LK GRÄNSLÖST:
Vi hade ju ett fantastiskt gäng i Kumla SF Friidrott med mina grabbar, Putte med flera och sedan kom Tvillingarna Olars så ett tag var Kumla SF den dominerande klubben i Närke. Sedan flyttade många ut till olika ställen i landet men jag fick ett telefonsamtal från Jakob Olars som undrade om vi inte kunde bilda en ny klubb och försöka få ihop det gamla gänget och på den vägen är det och det har ju gått strålande. Ca 85 vuxna medlemmar nu samt väldigt många barn till dessa föräldrar.

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

MODERKLUBB/TIDIGARE FÖRENINGAR:
Kumla skidförening

MERITER/PERSONBÄSTA:
Marathon: 3.12. Halvmarathon: 1.28. Vasaloppet: 4,54. Lidingöloppet: 2.16.

MÅLSÄTTNING:
Idag är min målsättning att få till våra tävlingar Semesterhalvmaran och Sommarmilen så alla löpare vill komma tillbaka och ta med sig flera kompisar samt finnas till för våra egna löpare i klubben.

BÄSTA LÖPARMINNET:
Ett fint löparminne är New York Marathon som jag sprungit 2 gånger samt även 100 års jubileum loppet Boston Marathon. Ett annat starkt minne är även den gången jag åkte in på 4.54 i Vasaloppet.

FAVORITMAT:
Jag tror jag måste säga fläsk och löksås.

ÖVRIGA INTRESSEN:
Idag är ju mina barnbarn ett stort intresse och jag är glad när de vill träffa sin morfar och farfar.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_column_text]

SPRINGER PÅ FÖLJANDE UNDERLAG:

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][vc_separator type=”normal”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]