Loader
Månadens medlem februari: Ida Johansson
17319
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-17319,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Månadens medlem februari: Ida Johansson

Min relation till löpning har tidigare varit ganska ambivalent. Jag har försökt och velat komma igång med löpning många gånger, men alltid slutat efter några veckor när jag t.ex. blivit förkyld eller bara tappat motivationen. Inte förrän jag behövde få igång flåset och kroppen efter att ha varit gravid lyckades jag på riktigt, mycket tack vare min sambo som själv joggar mycket och är bra på att peppa. Den gången lyckades jag fortsätta och har inte slutat än. Jag kan fortfarande minnas första löpturen jag tog när jag kunde jogga i ett tempo som gjorde att det inte kändes jobbigt att springa. Det är en fantastisk känsla som jag unnar alla att få uppleva. Och man kommer dit till slut, bara man ger det lite tid. Så säger Ida Johansson från Uppsala som är månadens LK medlem i februari.

NAMN:
Ida Johasson

SMEKNAMN:
Under min uppväxt gick jag ofta under smeknamnet ”Skidan”, det används dock inte lika frekvent nu längre (turligt nog).

FÖDELSEÅR:
1987

BOR:
Uppsala

SYSSELSÄTTNING:
Utbildad till arbetsterapeut, men jobbar som handledare på daglig verksamhet inom autismspektrat.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED LÖPNING:
Jag behövde få igång konditionen efter graviditet och barnafödande, löpning var det enklaste att få till. En joggande sambo har också varit en starkt bidragande orsak.

HUR KOM DET SIG ATT DU BLEV MEDLEM I LK GRÄNSLÖST:
Jag såg på FB att många gamla vänner gillade LK gränslöst-relaterade inlägg och såg att bl.a. att min gamla ungdomsledare Stefan Olars var med. Jag läste lite mer och det kändes som att klubben delade mina värderingar kring löpning. Att alla kan träna och tävla utefter egen förmåga samtidigt som det finns en klubbgemenskap och tillhörighet trots geografisk spridning tyckte jag kändes bra.

MODERKLUBB/TIDIGARE FÖRENINGAR:
Har inte varit med i någon löparklubb tidigare.

MERITER/PERSONBÄSTA:
Blodomloppet Uppsala 5 km 23:00, Hässelbyloppet 10 km  49:49 (första och hittills enda milen).

MÅLSÄTTNING:
Sub 23 på femman, och att slå mitt personbästa på milen. Vara skadefri och må bra.

FAVORITTRÄNING:
Backintervaller och längdskidåkning (nyfunnen motionsform för mig denna säsong).

STYRKA INOM LÖPNINGEN:
Är lätt i kroppen, så kan springa ganska fort utan att träna så mycket.

SVAGHET INOM LÖPNINGEN:
Disciplinen, det är ofta lite för lätt att låta bli ett planerat löppass om det t.ex. är mörkt, kallt, regnar eller att jag bara inte får feeling, vinter är helt klart min kassaste träningssäsong. Har svårast att ta mig ut på långa, lugna rundor.

BÄSTA LÖPARMINNET:

När vi var ute i skärgården på midsommardagen förra året. Det var egentligen på tok för varmt för att jogga, men min svägerska och jag tog oss iväg på ett kort, långsamt och svettigt varv runt ön. Det var jobbigt från första steget, men att sen direkt springa ner till bryggan och ta ett svalkande dopp i havet gjorde hela upplevelsen till en av de bästa löpturerna jag haft. Det finns nog ingen bättre belöning än ett dopp i det blå efter ett svettigt pass!

NÄR JAG TRÄNAR LYSSNAR JAG PÅ:
Det som händer runt omkring, naturen eller trafiken beroende på var jag springer.

FAVORITMAT:
Halloumi i alla dess former, grillad, stekt, i pitabröd, i sallad, som burgare… Och sambons hemgjorda pizza, den slår det mesta!

ÖVRIGA INTRESSEN:
Jag bakar mycket på min fritid och blir lika glad varje gång jag får chansen att göra en ordentlig tårta eller en spexig efterrätt.

70%

SNABBHET

40%

STYRKA

50%

UTHÅLLIGHET

TEKNIK0%
TRÄNINGSDISCIPLIN0%
LAGSPELARE0%

SPRINGER PÅ FÖLJANDE UNDERLAG:

TERRÄNG
40%
GRUSVÄG
19%
ASFALT
70%
BANA
1%

Kontakta Ida:

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.