Loader
Månadens medlem januari: Lasse Eskelinen
17244
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-17244,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Månadens medlem januari: Lasse Eskelinen

När man kommer upp i min ålder ändras förutsättningar och målsättning men tävlingsinstinkten går nog aldrig över. Det märker man när man är ute på ett träningspass och får se en löpare framför sig. Omedvetet höjer man tempot för att försöka komma ikapp säger Lasse Eskelinen från Kumla som är månadens medlem i januari.

NAMN:
Lasse Eskelinen

SMEKNAMN:

FÖDELSEÅR:
1948

BOR:
Kumla

SYSSELSÄTTNING:
Pensionär

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED LÖPNING:

Jag har sysslat med löpning större delen av mitt liv. Började en gång med cykel men efter en olycka övergick jag till att springa. Har alltid tyckt om att springa. Under några år i 20-års ålder sprang jag orientering för Hallsbergs OK nuvarande OK Tisaren. I yngre år sprang jag mycket i terrängen men upptäckte att mitt steg passade bättre för landsväg då jag inte lyfter fötterna särskilt mycket vilket medförde en del vurpor. Jag har nästan alltid tränat själv och trivts bra med det. Jag höll på under perioden när filosofin var att man skulle springa länge men i låg fart. En filosofi som jag inte föll för. Jag menade att man på långpassen ska hålla ett relativt högt tempo för att utvecklas som löpare vilket på tävlingar visade sig vara rätt metod.

HUR KOM DET SIG ATT DU BLEV MEDLEM I LK GRÄNSLÖST:

Idag är det IK Gränslöst mycket tack vare Eric min son som springer för dem. Jag tycker det är ett trevligt koncept det här med att man kan vara med oavsett var man bor i landet och att man deltar utifrån sina egna mål och förutsättningar.

MODERKLUBB/TIDIGARE FÖRENINGAR:
Jag var för det mesta klubblös i yngre år. Under en tid sprang jag för Götlunda IF samt orienterade för Hallsbergs OK (numera OK Tisaren). Under de senaste åren innan jag gick med i LK Gränslöst har jag sprungit för Kumla skidförening friidrott.

MERITER/PERSONBÄSTA:
Mina meriter är passé.

MÅLSÄTTNING:
Göra bra ifrån sig i sin åldersklass.

FAVORITTRÄNING:

Som pensionär äger man sin tid på ett annat sätt än tidigare vilket gör att man har möjlighet att välja sina träningstider. Jag trivs att springa på morgonen. När det är ljust kan jag ge mig ut runt halv sju ibland tidigare. När vi är på semester blir det alltid ett tidigt morgonpass innan frukost.

STYRKA INOM LÖPNINGEN:

När det gäller mina starka sidor är det nog att aldrig ge upp trotts alla de skador man råkat ut för. Trillat ned från tak och brutit arm, handled, bäckenben och revben. Två år av smärta med anledning av att två senor gick av i foten vilket innebar fyra månader med kryckor. Efter den skadan kändes varje steg som om någon stack med en kniv i foten. Men som sagt är man envis kommer man alltid tillbaka det gäller bara att tänka positiva tankar.

SVAGHET INOM LÖPNINGEN:

Terränglöpning är inte min starka sida pga mina låga löpsteg som är bättre lämpade för asfaltslöpning.

BÄSTA LÖPARMINNET:

När det gäller bästa löparminnena jag haft är nog när vi sprungit tävlingar utomlands där familjen varit med. Det senaste var i Trentino vid Gardasjön en otroligt vacker plats. Ett lopp att rekommendera. Paris, Budapest, Reykjavik och Oslo har lopp som är värda att springa.

NÄR JAG TRÄNAR LYSSNAR JAG PÅ:

FAVORITMAT:

ÖVRIGA INTRESSEN:

När det gäller övriga intressen är resandet en favorit. Vi reser mycket till andra länder både stad sol och bad. Det gemensamma med resandet är att det alltid kombineras med träning. Dagen börjar alltid med ett löppass innan frukost. Ett annat intresse är att njuta av tystnaden och lugnet vid vårat andra ställe vid vattnet.

SPRINGER PÅ FÖLJANDE UNDERLAG:

TERRÄNG
0%
GRUSVÄG
5%
ASFALT
95%
BANA
0%

Kontakta Lasse:

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.