Loader
Månadens medlem januari: Markus Axelsson
17809
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-17809,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Månadens medlem januari: Markus Axelsson

Jag heter Markus Axelsson, är 44 år och bor i byn Holmnäs utanför Umeå tillsammans med min fru Hanna, barnen Amanda, Agnes och Alfons samt hunden Ibbo. Löpning är ett sätt för mig att koppla av och samtidigt ladda batterierna. Springer inte för att prestera tider utan för upplevelsen och för att det är kul. Stimuleras av att anta utmaningar och att testa nya saker, springa nya lopp och träna på ställen jag aldrig sprungit på förr. Sen är det ju kul att samla medaljer!:-)

NAMN:
Markus Axelsson

SMEKNAMN:
Nuförtiden pappa och älskling.

FÖDELSEÅR:
1973

BOR:
Holmnäs strax söder om Umeå

SYSSELSÄTTNING:
Alkohol- och drogterapeut

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED LÖPNING:
För drygt tre år sedan lockades jag till att ställa upp i Toughest. Träningen inför det och målgången efteråt motiverade mig till att sätt upp nya mål. Senare samma sommar sprang jag min första halvmarathon och löpningen har sedan dess blivit en del av vardagen. 

HUR KOM DET SIG ATT DU BLEV MEDLEM I LK GRÄNSLÖST:
Hittade till LK Gränslöst en kväll när jag satt och letade intressanta tävlingar runt om i landet. Har aldrig varit med i någon klubb tidigare och såg en chans till att få ingå i en gemenskap med likasinnade. Sedan så är det kravlöst på något sätt vilket passar mig just nu, gillar iden om det gränslösa.

MODERKLUBB/TIDIGARE FÖRENINGAR:
LK Gränslöst är första löparklubben. Sorsele IF när det var fotboll.

MERITER/PERSONBÄSTA:
Milen sprang jag 2015 på 46:42, halvmara samma år på 1:44:51. Sprang Sthlm maraton 2017 för första gången på 4 tim och 11 min.

MÅLSÄTTNING:
Att må bra, ha roligt och bygga minnen.

FAVORITTRÄNING:
Långpass i behagligt tempo. Springer sällan samma sträckor. Stimuleras av variation av omgivningen.

STYRKA INOM LÖPNINGEN:
Pannben, fokuserad.

SVAGHET INOM LÖPNINGEN:
Tränar för lite styrka.

BÄSTA LÖPARMINNET:
Finns många, alltifrån målgångar till enskilda pass som känts magiska. Ett minne som sticker ut är Kolmårdsrundan 2016 – Stekande sol, familjen närvarande, semester, frisk och skadefri, magisk miljö. En fantastisk upplevelse för både kropp och själ!:-)  

NÄR JAG TRÄNAR LYSSNAR JAG PÅ:
Naturen och mina egna andetag.

FAVORITMAT:
Mammas palt, uppstekt med hemmagjord lingonsylt och mycket smör! Inget du äter innan ett långpass dock…

ÖVRIGA INTRESSEN:
Musik. Dj och musikproducent i yngre dar. Ett intresse som seglat upp i vardagen igen sedan barnen blivit större. Nördar lätt in på analoga synthar och konstiga ljud. Finns på Spotify b la under namnet Maraxe.

70%

SNABBHET

90%

STYRKA

100%

UTHÅLLIGHET

TEKNIK0%
TRÄNINGSDISCIPLIN0%
LAGSPELARE0%

SPRINGER PÅ FÖLJANDE UNDERLAG:

TERRÄNG
20%
GRUSVÄG
20%
ASFALT
60%
BANA
0%
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.