Loader
Månadens medlem juli: Patrik Nilvér
18084
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-18084,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Månadens medlem juli: Patrik Nilvér

Det blir knas. Det går inte att fokusera. Mitt humör når nya bottennoteringar. Jag blir stressad, får ont i huvudet. Det blir svart. Löpning och träning är livsavgörande. Det är ingen floskel på en tabloid. Det är på sanning livsavgörande. Utan träning kan jag inte prestera vare sig på jobbet eller hemma. Träningen är och har alltid varit den livlina jag sugit tag i för att klara allt annat. Får jag träna är jag en stålman. Får jag inte träna är jag en rostig man, som inte kuggar i livet och får inte omgivningen att snurra på. Som en motor som hostar sig fram med en trasig cylinder. För mig är löpningen en passion. En romantisk relation som genom livet antingen smeker mig med ljumma vårvindar, eller så brutalt visar på min mänsklighet och gör ont som när rosentaggar sticker och hälsenor nästan spricker. Löpning för mig är lidande. Antingen i seriös hårdsatsande mjölksyramarinerad träning eller som i livet självt, där löpningen måste finnas för att kroppen inte ska lida. För mig handlar löpningen om att må bra och det är ett verktyg för att kunna prestera bra i andra situationer.

NAMN:
Patrik Nilvér

SMEKNAMN:
Putte

FÖDELSEÅR:
1983

BOR:
Daltorp (Närkes Kil)

SYSSELSÄTTNING:
Lärare idrott och hälsa

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED LÖPNING:
Jag kutar i min faders fotspår.

HUR KOM DET SIG ATT DU BLEV MEDLEM I LK GRÄNSLÖST:
Ursprungligen var det att återförenas med gamla löparpolare, men gillade idén med att få ett nätverk av löpare samlade i en löparklubb som är spridd geografisk. Det är ett spännande nytänkande och ger möjligheter t.ex. som “Host a Runner” som traditionella klubbar inte har.

MODERKLUBB/TIDIGARE FÖRENINGAR:
Kumla skidförening friidrott, KFUM Örebro Friidrott.

MERITER/PERSONBÄSTA:
Är till för att slås.

MÅLSÄTTNING:
Minst ett pass i veckan.

FAVORITTRÄNING:
All träning.

STYRKA INOM LÖPNINGEN:
Tänker mycket löpning när jag springer för att få en så hyfsad position som möjligt. Det ser jag som en styrka, att vara i nuet för att driva på framåt.

SVAGHET INOM LÖPNINGEN:
Att jag blir allt för euforisk i löpning och väggar svårt alldeles för tidigt. ”Springer med huvudet under armen”, liksom. Lite för mycket i nuet.

BÄSTA LÖPARMINNET:
Glömmer faktiskt det mesta när jag har varit ute och kutat.  Speciellt på tävlingar. Bara en grå dimma efteråt. Hahaha, eller vänta! Det måste vara när jag åkte till Gävle i min ungdom, tillsammans med Coach Kroon och den mycket gode löparen Niklas Källmén. Som den gröngöling jag var på arenatävlingar tofflar jag rakt fram över innerplanen mot starten på Gunder Hägg stadion. Snubblar över några pluttar och skor som står uppradade. Traskar vidare som inget hänt, helt ovetandes om denna mycket olämpligt placerade röra trots allt fyllde en funktion. Inte för mig som löpare förstås. Men jag kan än idag inte förstå att längdhopparna inte gav mig en avhyvling när jag förstört deras ansatsmarkörer.

NÄR JAG TRÄNAR LYSSNAR JAG PÅ:
Ljudet av pjucken mot underlaget, suset i träden, göken som säger koko. Musik och poddar distraherar sinnesnärvaron. När jag väl får kuta vill jag känna, se, höra och andas löpning.

FAVORITMAT:
Pitepalt.

ÖVRIGA INTRESSEN:
Axla det stora ansvaret att föra rörelseglädje vidare till mina och andras barn. Att se leende barn i rörelse är priceless. Därför känns det extra kul att vi för andra året snart får arrangera kubbens egna knattelopp, Solruset. Det blev ett muntert och uppskattat tillskott i fjol till Semesterhalvmaran och Sommarmilen. Stort tack till er som engagerar er som funktionärer och gör racet möjligt!

17%

SNABBHET

25%

STYRKA

30%

UTHÅLLIGHET

TEKNIK0%
TRÄNINGSDISCIPLIN0%
LAGSPELARE0%

SPRINGER PÅ FÖLJANDE UNDERLAG:

TERRÄNG
15%
GRUSVÄG
40%
ASFALT
40%
BANA
5%

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.