Loader
Månadens medlem juni: Josef Svanström
17995
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-17995,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Månadens medlem juni: Josef Svanström

Löpning är för mig framför allt ett sätt att ”tömma” mig själv på tankar och allt möjligt annat. Det kan vara ett sätt att hitta tillbaka till mig själv och skapa fokus (och få igång kroppen) inför dagen. Det kan vara ett sätt vila sinnet så att jag kan se mer klart efteråt. Löpningen ger dessutom en riktigt skön känsla av välbehag och lycka, närmast, i kroppen efteråt! Jag sprang väldigt mycket under mina tonår och fram tills början av 20-åråldern och har därför ofta kämpat med ”att komma tillbaka” till hur det kändes att springa då, vilket i ärlighetens namn ibland har varit en hämsko när det kommer till att hitta motivation och målsättningar. I det sammanhanget har det hjälpt att vara en del av en löparklubb! Jag försöker också att fokusera på löpningens goda effekter i min vardag–och ser eventuella framsteg över tid som en positiv sidoeffekt 🙂

NAMN:
Josef Svanström

FÖDELSEÅR:
1987

BOR:
Köpenhamn

SYSSELSÄTTNING:
Arkitekt

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED LÖPNING:
När jag gick i gymnasiet hade vi ett test varje termin: Spring så långt som möjligt på en halvtimme. Det var sporrande att se distansen förlängas för varje gång, vilket fick mig att börja löpa närmast varje dag!

HUR KOM DET SIG ATT DU BLEV MEDLEM I LK GRÄNSLÖST:
Efter flera år med varierande och ibland snararast bristande (löpar)motivation föreslog Daniel–medlem i LK Gränslöst och min kusin–att jag kunde bli medlem, och deltaga i en löpartävling! Det var en gott sätt att åter finna motivation och nya målsättningar.

MODERKLUBB/TIDIGARE FÖRENINGAR:
Inga tidigare löparklubbar, men erfarenhet med klubb– /föreningsliv från ridsportsvärlden och dessförinnan hockey.

MERITER/PERSONBÄSTA:
Jag lever på minnen från fornstora da’r 😉 För min del betyder det tider på milen på omkring 35 minuter då jag var i lumpen (vilket numera är ganska länge sedan: 2006-2007!).De senaste åren har jag sett både löp- och styrketräning som nödvändiga komplement till livet, generellt. I runda slängar efter devisen: Ett sunt sinne i en sund kropp. Men jag har samtidigt blivit biten att återigen träna mer resultatorienterat.

FAVORITTRÄNING:
Jag föredrar korta men högintensiva pass tidigt på morgonen. Det ger en god känsla i kroppen och lägger en god grund inför resten av dagen.

STYRKA INOM LÖPNINGEN:
Att koppla av och koppla bort. Det blir närmast meditativt när jag kan fokusera på min andning och bara knata på.

SVAGHET INOM LÖPNINGEN:
När jag hela tiden tränar för mig själv kan jag nog bli lite bekväm och odisciplinerad. Dvs jag kan tex komma på mig själv med att bara lunka på i ett allt för tryggt tempo, eller så ger jag på annat sätt avkall på träningen ibland, eftersom jag ju inte står till svars inför någon annan än mig själv.

BÄSTA LÖPARMINNET:
Det första som dyker upp är olika perioder när jag kommit in i en god rytm! Perioder då löpningen blivit en naturlig (och viktig) del av vardagen. Därutöver kommer jag i tankar om specifika tillfällen då jag utforskat nya områden genom att löpa. Tex en gång när jag under lunchrasten i min studietid tänkte löpa ca 20 min, men kom att löpa till flygplatsen Kastrup och vidare längs kusten – och i allt ”råkade” springa över 25 km. Eller då jag för många år sedan var på studietur och kunde få en paus från allt och alla, och ladda batterierna genom att löpa en lång tur på landsbygden och på köpet hittade en badsjö som jag hade helt för mig själv!

NÄR JAG TRÄNAR LYSSNAR JAG PÅ:
Min andning

FAVORITMAT:
Allting! Om det är andra än mig själv som lagar maten vill jag gärna uppleva något nytt och bli överraskad. Om jag själv står för kokkonsten är jag ofta för tidsoptimistisk (och går igång med matlagningen allt för sent) vilket brukar resultera i stora, bastanta–och mättande–måltider där hela härligheten tillagas i ugnen. Ofta med tydliga referenser till husmanskost.

ÖVRIGA INTRESSEN:
Utöver arkitektur–och att rita och tänka ut tänkbara lösningar till allt möjligt!–ritar jag en del serier i min fritid. Jag spelar ofta volleyboll (och beachvolley om jag hittar någon som vill spela det om sommaren) och tycker om att komplementera min träning med styrketräning (olika helkroppsövningar) nere i källargymmet. Så snart vattentemperaturen är över 5-10 grader går jag och ordnar med våtdräkt, cyklop, snorkel och harpun i väntan på att kunna komma ut och fiska! Jag när också en dröm om att en dag bli en god vindsurfare, vilket så klart kräver att jag gör slag i saken och börjar lära mig, helt enkelt!

50%

SNABBHET

60%

STYRKA

70%

UTHÅLLIGHET

TEKNIK0%
TRÄNINGSDISCIPLIN0%
LAGSPELARE0%

SPRINGER PÅ FÖLJANDE UNDERLAG:

TERRÄNG
10%
GRUSVÄG
20%
ASFALT
70%
BANA
0%
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.