Loader
Månadens medlem maj: Maria Segelberg
17959
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-17959,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Månadens medlem maj: Maria Segelberg

Månadens medlem i maj är Maria Segelberg från Örebro. Här kan ni läs lite mer om henne, hur det kom sig att hon började med löpning, varför hon blev medlem i LK Gränslöst och och hennes tankar kring träning.

NAMN:
Maria Segelberg

FÖDELSEÅR:
1984

BOR:
Örebro

SYSSELSÄTTNING:
Kollektivtrafikanalytiker på Region Örebro län, Länstrafiken

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED LÖPNING:
Mina föräldrar löptränade och när jag blev tillräckligt gammal började jag hänga med. Sen dess har jag återkommit till löpning, mer i vissa perioder och mindre i andra.

HUR KOM DET SIG ATT DU BLEV MEDLEM I LK GRÄNSLÖST:
Min man Eric gick med i klubben, och även om jag inte springer så många tävlingar ville jag gärna tillhöra samma klubb.

MODERKLUBB/TIDIGARE FÖRENINGAR:
Latorps IF som ung fotbollsspelare, Garphyttans IF Friidrott till högstadiet, Kumla Skidförening som familjemedlemskap som vuxen.

MERITER/PERSONBÄSTA:
1994 slog jag min blivande make Eric med en sekund på Örebro AIKs lopp Kilsbergsleden. Vi var tio år och kände inte varandra, men efter att vi hittade de gamla resultatlistorna för länge sen är det ändå kul att veta att jag en gång var den snabbaste av oss båda, om än bara med en sekund.

MÅLSÄTTNING:
Jag försöker att sätta mål och tillåta mig att känna mig nöjd över prestationer utifrån träningsnivån jag är på för tillfället. Men min långsiktiga målsättning är att löpträna när det får mig att må bra, och acceptera när förkylningar eller tidsbrist sätter stopp för löpningen.

FAVORITTRÄNING:
Förutom löpning har jag på senare tid fastnat för yoga. Det är utmanande träning för styrka, balans och smidighet och ger också mental träning och fokus. Det kompletterar löpningen bra!

STYRKA INOM LÖPNINGEN:
Trots att jag inte har så höga förväntningar i förväg brukar tron på mig själv bli bättre när jag väl börjat springa, och jag pressar mig själv mer än jag tänkt.

SVAGHET INOM LÖPNINGEN:
Ibland är det lätt att prioritera annat före löpning.

BÄSTA LÖPARMINNET:
De gånger jag kommit ut på en löprunda en försommarkväll och fått njuta av naturen, att det fortfarande är ljust och kanske fått se rådjur eller andra djur på nära håll.

NÄR JAG TRÄNAR LYSSNAR JAG PÅ:
Nu under våren har jag ofta lyssnat på gamla avsnitt av P3-programmet Institutet. Men oftast lyssnar jag på fåglarna, vinden, och mina steg som jag räknar för att få till andningen. Att andas efter stegrytmen började jag med redan när jag var ute och sprang med mamma och ibland fick svårt att andas när jag blev för trött eller andfådd. Att andas in på fem steg och ut på tre gör att jag fyller lungorna bättre, tömmer dem snabbt och lugnar ner andningen.

FAVORITMAT:
Varierar, men jag är svag för sötsaker.

ÖVRIGA INTRESSEN:
Större delen av min fritid umgås jag med mina barn och min man. Jag gillar också pyssel av olika slag.

50%

SNABBHET

75%

STYRKA

85%

UTHÅLLIGHET

TEKNIK0%
TRÄNINGSDISCIPLIN0%
LAGSPELARE0%

SPRINGER PÅ FÖLJANDE UNDERLAG:

TERRÄNG
20%
GRUSVÄG
40%
ASFALT
40%
BANA
0%
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.