Löparklubben LK Gränslöst | Månadens medlem maj: Pia Nilsson
17485
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-17485,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,no-js

01 May Månadens medlem maj: Pia Nilsson

Löpning? Finns det verkligen någon som gör det frivilligt, som sin sport? Löpning är väl försäsongsträning, eller? Så tänkte jag om att löpträna under alla år som jag spelat fotboll. Men så plötsligt, när jag var 50 år, och knäna började protestera, kom jag underfund med hur otroligt skönt det var att springa. Nu, några år senare, kan jag tycka att det är lite sorgligt att jag inte kom på det tidigare, ett så otroligt skönt sätt att träna – bättre sent än aldrig! Tror faktiskt att jag skulle ha kunnat blivit ganska bra om jag börjat löpträna tidigt.

 

NAMN:
Pia Nilsson

SMAKNAMN:
Inget, men de viktigaste personerna i mitt liv kallar mig mamma.

FÖDELSEÅR:
1961

BOR:
Nyköping

SYSSELSÄTTNING:
 Medicinsk sekreterare, Nyköpings lasarett.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED LÖPNING:
När jag fyllde 50 år, 2011, fick jag en anmälan till Göteborgsvarvet av mina bussiga jobbarkompisar, och då var det ju bara att börja springa. De tyckte att efter en korsbandsskada 2007 var det dags att ställa fotbollsskorna på hyllan och hitta någon annan sysselsättning.

HUR KOM DET SIG ATT DU BLEV MEDLEM I LK GRÄNSLÖST:
Stefan Olars ställde upp som bollplank, inspiratör och instruktör till min yngsta dotter under tiden som han bodde i Nyköping. Kände att om jag skulle vara med i en löparklubb så var LK Gränslöst helt perfekt för mig – helt kravlös – och det är perfekt för mig som bara vill träna för min egen skull.

MODERKLUBB/TIDIGARE FÖRENINGAR:
Inga löparklubbar, men spelat fotboll i flera klubbar.

MERITER/PERSONBÄSTA:
 Jag ju inte sprungit så länge (!): Göteborgsvarvet, 21 km, 1.58 2015. Blodomloppet, 10 km, 52 minuter, 2015. (Sprang faktiskt Tjejmilen någon gång på 80-talet, som en kul grej, tillsammans med mina fotbollskompisar, 10 km, på 46 minuter, men som sagt, det var på 80-talet).

MÅLSÄTTNING:
Har ju kommit till din aktningsvärda åldern där målet inte är viktigt längre utan huvudsaken är att jag kan fortsätta träna som jag gör nu, att må bra och mer använda löpningen som återhämtning från arbetet, avkoppling helt enkelt.

FAVORITTRÄNING:
Är en lagspelare och älskar träna tillsammans med andra, dock har jag under de år som jag löptränat märkt att jag också tycker att det är så otroligt skönt att bara ge sig ut på en lugn och skön långtur i egna tankar.

STYRKA INOM LÖPNINGEN:
Tveksamt om jag har någon men har alltid tränat och upplever att jag är ganska “lättränad” och envis som bara den.

SVAGHET INOM LÖPNINGEN:
Intervallträning inom löpningen har nog aldrig varit någon stark sida, men gissa hur många gånger jag har sprungit “idioten” under mina år som aktiv fotbollsspelare!

BÄSTA LÖPARMINNET:
Efter att ha sprungit Göteborgsvarvet första gången fick jag “blodad tand” och bestämde mig för att året efter ta med mina två döttrar och springa, en liten gemensam “tjejgrej” alltså. Vi åkte iväg på fredagseftermiddagen (har en bror boende i Göteborg så vi skulle tillbringa hela helgen där tillsammans). Hade det jättemysigt i bilen tills vi kom till Huskvarna och min man ringer och frågar om väskan med skor skulle varit med. Själv hade jag tjatat och kollat med tjejerna om de verkligen hade skorna med sig och så hade jag ställt mina egen, perfekt insprungna, skor kvar hemma. Kan säga att resten av resan inte var lika munter. Köpte ett par nya på mässan när vi hämtade ut nummerlapparna och sprang i de nya skorna dagen efter (dock inget jag rekommenderar, blev foppatofflor några dagar därefter).

Det bästa med det loppet var ändå att när Frida, äldsta dottern,  och jag står i startfållan för att springa iväg, ser vi, på storbildsskärmen, lillasyster Fanny springa i mål, i sitt första Göteborgsvarv, 16 år gammal, på 1.28!NÄR JAG TRÄNAR LYSSNAR JAG PÅ:
Allt – från fågelsång om jag springer i skogen till allt man kan sjunga med till och som man blir glad av.

FAVORITMAT:
Frukost – finns det något bättre än att få äta en lång härlig frukost.

ÖVRIGA INTRESSEN:
Hela familjen är ganska träningstokig och vi älskar att träna allt möjligt. Tillbringar så mycket tid som möjligt vid havet i skärgården.Älskar att resa.

För övrigt vill jag bara säga att det är en stor ära för mig att få berätta om min “vardagslöping” i vår klubb med så många duktiga löpare med så mycket talang.

30%

SNABBHET

50%

STYRKA

70%

UTHÅLLIGHET

TEKNIK0%
TRÄNINGSDISCIPLIN0%
LAGSPELARE0%

SPRINGER PÅ FÖLJANDE UNDERLAG:

TERRÄNG
50%
GRUSVÄG
10%
ASFALT
40%
BANA
0%

Kontakta Pia:

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.