Löparklubben LK Gränslöst | Månadens medlem september: Åsa Hammar
17741
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-17741,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,no-js

31 Aug Månadens medlem september: Åsa Hammar

Jag heter Åsa, är 56 år och bor med min man Tomas i Brickeberg i Örebro. Vi har tre utflugna barn, Robin i Stockholm, Joel i Göteborg och Isabelle i Norrköping. Min premiär i motionsloppssammanhang var Tjejmilen 1990. Tomas och Robin kom med en startplats i present när jag låg på BB med Joel … 😉 Springer gör jag för att må bra. Eftersom jag fick diabetes i 35-årsåldern har det blivit en extra morot att försöka träna hyfsat regelbundet. Oftast blir det i Marka-spåret som vi har bara några hundra meter hemifrån.Träningsdiciplinen är ändå lite si och så, men ju äldre jag blivit desto roligare att springa är det. Länge var 5 – 15 km max för vad jag ville våga mig på, men på senare år har det blivit både halvmara och hela Lidingöloppet några gånger.

NAMN:
Åsa Hammar

FÖDELSEÅR:
1961

BOR:
Örebro

SYSSELSÄTTNING:
Småhusförsäljning, jag har också egen firma där jag säljer hudvård och make up.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED LÖPNING:
Enkel och lättillgänglig motionsform, dessutom är det skönt att komma ut och rensa huvudet när det är stressigt på jobb eller fritid. Ibland är det motigt att ta sig ut men det känns alltid bra efteråt.

HUR KOM DET SIG ATT DU BLEV MEDLEM I LK GRÄNSLÖST:
Tomas är tidigare arbets- och löparkompis med Patriks (Nilvér, en av klubbens grundare) pappa, och den vägen fick vi i våras en fråga om att följa med på träningslägret på Mallorca för att ”rädda flygrabatten”. Tackade ja för skojs och solens skull, men hade också väldigt roligt under intervallpassen. Lärde känna ett jättetrevligt gäng, helt enkelt 🙂

MODERKLUBB/TIDIGARE FÖRENINGAR:
Har inte varit med i någon klubb tidigare men gick med i Run Powers löpskola våren -16 och fortsatte av bara farten på hösten och även nu i våras.

MERITER/PERSONBÄSTA:
Har enbart sprungit motionslopp (Vårruset, Tjejmilen, Göteborgsvarvet, Lidingö etc) för skojs skull, bästa mil-tid drygt 50 minuter, Varvet 2.05 och Lidingö 30km 3.06 .

MÅLSÄTTNING:
Att få må bra samt försöka hålla mig under 5.30/km trots att åren gör det allt svårare.

FAVORITTRÄNING:

Längdskidåkning gillar jag men under vintersäsongen det blir ofta både Spinning och Cirkelgym på Friskis & Svettis som komplement till löpträningen.

STYRKA INOM LÖPNINGEN:
Uthållighet.

SVAGHET INOM LÖPNINGEN:
Borde träna mer….

BÄSTA LÖPARMINNET:
Ett antal Lidingöhelger när barnen var mindre, då vi allihop sprang varsitt lopp, lyxade på hotell och passade på att gå på Cosmonova på lördagseftermiddagen.

Inför Flamman (ett motionslopp i Kumla som Brandkåren arrangerade förr) hade Tomas trimmat mig att för första gången springa några stegringslopp en kvart före start. Det resulterade i att han och killarna där dom stod och hejade efter ett par hundra meter, till sin förvåning fick se mamma komma ensam i täten fem meter bakom MC-polisen 🙂 Jag tröttnade efter 1,5 km och fick slita lite ont senare…Synd att man inte kunde ta kort med mobilen på den tiden 😉

NÄR JAG TRÄNAR LYSSNAR JAG PÅ:
Fågelsången, har provat med musik i lurarna men det känns bara krångligt.

FAVORITMAT:
Gärna något italienskt på tallriken.

ÖVRIGA INTRESSEN:
Gillar inredning, kläder och att rensa ogräs (!).

70%

SNABBHET

50%

STYRKA

80%

UTHÅLLIGHET

TEKNIK0%
TRÄNINGSDISCIPLIN0%
LAGSPELARE0%

SPRINGER PÅ FÖLJANDE UNDERLAG:

TERRÄNG
5%
GRUSVÄG
65%
ASFALT
25%
BANA
5%
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.