Loader
Racereport – Stripastafetten 2018
18374
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-18374,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Racereport – Stripastafetten 2018

Efter många om och men ställde LK Gränslöst upp med ett lag i herrklassen av stripastafettens upplaga 2018! Först klockan 21.00 den 10:e Augusti, kvällen innan stafetten fick vi ihop ett lag efter att allas våran Putte Nilvèr fick möjlighet att ställa upp och kuta ?! Årets lag bestod därför av Thomas Stenius & Ulf Blixt som sedan tidigare hade erbjudit sig att ställa upp och Patrik Nilvèr.

Efter en mycket trevlig bilresa till Storådalens SK’S klubbstuga, där start och mål sker av den anrika Stripastafetten, så hade vårt glada och taggade gäng ett taktiksnack.
Taktiksnacket utmynnade i att Ulf fick startsträckan, Thomas fick mellanakten och Putte slutspurten.

Dagens motstånd i herrklassen bestod av 5 andra lag, varav 4 (!) av dem kom från IF Start. Just IF Start ställde upp med ett mycket kompetent förstalag bestående av Johan Ingjald, David Berg och Mohamed Hassan, vilket var starkt favorittippade på förhand.

Till racet då… Som dubbel debutant (i stafettsammanhang och Stripastafetten) så var jag mycket nervös och hade i ärlighetens namn dålig koll på mina kombatanter, vilken rygg jag skulle ta och så vidare. Startskottet gick och det var bara att försöka jobba sig in i förstasträckan progressivt, med viss kunskap om vilka ryggar jag INTE skulle ta efter ett kort snack med Patrik Nilvèr innan starten. Jag kom i ett tidigt skede underfund med att ingen riktigt höll den km-tid jag satsat på för dagen (4 min/km) i toppen, utan många löpte snabbare. Jag kämpade mig upp i rygg på en yngre killes rygg som hade ett bra löpsteg och tempo som låg i min tröskelfart eller snäppet över. Den ryggen höll jag under halva loppet men sedan tog jag ett beslut som bottnade sig i att jag vill stå upp för ett sportmanship som bygger på att man inte gör ett Northug-upplägg. Jag ville ta mitt ansvar och hjälpa till och dra, vilket jag gjorde i ett läge då jag kände mig stark och den yngre killen kändes lite sliten. Resterande 3 km så höll jag i tempot och försökte hålla mig under 4 km/min. Med cirka 500 meter kvar så sprang vederbörande om mig och mina ben var tyvärr stumma så han kom in till växlingen 2 sekunder före mig. Det framkom sedan att killen hette Hugo Öhrn och att han var orienterare och därför rutinerad i skogslöpning, precis i den terrängen där han sprang om mig. Min förstasträckan resulterade i att jag sprang på 23:25 och låg 3:a, 2 minuter bakom ledaren och 2 sekunder efter 2:an. Jag får vara nöjd med tiden och klarade mitt mål för dagen som var 4 min/km då jag sprang på 3:54 min/km. Själva upplägget står jag för men vet att jag hade kunnat slå Hugo om jag varit i form samt om jag legat i rygg hela loppet och gjort en Northug. Men all heder till Hugo, jag gratulerade honom och vi tackade för varandras draghjälp☺

Till sträcka 2 som Thomas stod för. Thomas hade som förutsättning inför Stripastafetten 17 kilometer i benen, då han på fredagseftermiddagen inte trodde det blev någon stafett och därför begav sig ut på en längre löprunda. Thomas kämpade sig ändå igenom en uppvärmningsrunda på tävlingsbanan på stumma ben i 6 km, varpå under den sista kilometern kände han att stumheten/stelheten i benen släppte. Väl till racet så genomförde han en bragdartad sträcka med givna förutsättningar och sprang sina 6 kilometer på 26:39.

Till upplösningen, grande finale: Slutspurten, sträcka 3. Putte stod inför en närmst omöjlig situation: att jaga ikapp närmsta rivalerna i form av Hällefors IK och Peter Wiker (som sprang klassen mixed). Putte satsade (som alltid) 100% från start, ca 1 minut och 30 sekunder efter IF starts lag 2 och Filip Öhrn samt Hällefors Peter Wiker. Putte hade föga förhoppningar om att hinna ikapp på en så kort sträcka men med inställning och pannben utöver det vanliga stod Putte för en bragdartad insats! Han kom så när ikapp Filip Öhrn, som med 200 meter kvar till mål fick till sin förvåning se Putte närmst i rygg, 10 meter bakom. Filip hade dock piggare ben i slutet, kanske för att han sprang på 25 minuter mot Puttes 21:56… Putte fick svar på sin HFmax på 199 slag/minut och hade helt enkelt inte mer att ge.
Putte var avslutningsvis nöjd med sitt lopp, och det ska han vara! Han sprang tredje bästa sträcktid i herrklassen, 29 sekunder efter Mohamed Hassan, och 32 sekunder efter snabbaste Johan Ingjald och slog David Berg med 13 sekunder, alla från IF Starts lag 1 som vann årets upplaga av Stripsstafettens herrklass 2018.
Sammanfattningsvis så var vi alla tre imponerade av arrangemanget, med bemötande, glada hejarop och generösa priser och mat ❤ Nästa år hoppas vi på flera lag från LK Gränslöst till Stripastafetten ocvh kanske kan vi till och med ett ställa upp med ett damlag?! Vore väldigt kul om vi blir ett gäng ?

Resultat herrklass:
1. IF Start lag 1 – 1:05:00
2. IF Start lag 1 – 1:11:53
3. LK Gränslöst – 1:12:00
http://idrottonline.se/StoradalensSK/tavlingar/StripaStafetten/Resultat2018

Individuellt, herrklass: 1. Johan Ingjald 21:24 2. Mohamed Hassan 21:27 3. Patrik Nilvér 21:56 4. David Berg 22:09 5. Hugo Öhrn 23:23 6. Ulf Blixt 23:25 7. Tommy Theoren 23:28 8. Johan Nilsson 24:50 9. Filip Öhrn 25:02 10. Jonas Janegren 25:43 11. Jonas Öhrn 26:18 12. Thomas Stenius 26:39 13. Renny Rantakoko 26:43 14. Anders Arnelind 27:57 15. Arne Hildningsson 28:01 16. Lars Karlsson 29:00 17. Pierre Hänninen 30:24

Text: Ulf Blixt Bild/foto: Patrik Nilvér & Ulf Blixt

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.