Loader
Semesterhalvmaran, Sommarmilen och Solruset 2017
17738
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-17738,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Semesterhalvmaran, Sommarmilen och Solruset 2017

Lördag 22 Juli genomförde LK Gränslöst sina löpningslopp på Närkeslätten.

Semesterhalvmaran 21097,5 meter, Sommarmilen 10 000 meter samt det nya för i år Solruset för barn, ca 900 meter.

En liten resumé från tävlingsledaren.

Denna dag när tävlingarna avgörs är ju finalen efter mycket förberedelse och jag vill gärna delge lite om detta samt finaldagen då tävlingarna springs.

Långt innan tävlingarna skall gå av stapeln skall ansökan av sanktion för tävlingen sökas, polistillstånd ordnas, ansökan om att få vara med i Långloppscupen för Närke m.m.

Priser skall ordnas till hederspriser i tävlingsklasserna samt utlottningspriser i motionsklasserna. Medaljer, sportdryck samt nummerlappar skall ordnas.

När tävlingen närmar sig skall kilometermarkeringar märkas ut efter banan så kilometerskyltarna kommer på rätt plats.

Så till tävlingen i år.

Fredag så kommer Stefan, Eveline och Laila samt Jonatan till lunch och efter lunchen så åker Jonatan, Stefan och jag ut och sätter upp alla kilometerskyltar samt övriga skyltar efter banan.

Framåt kvällen kommer några fler av våra medlemmar och vi gör i ordning start och målområdet och sätter upp tält för nummerlappsutdelning, efteranmälning, prisutdelning samt café samt hamburgeri.

P-O och Anita samt Jakob ansluter samt Ray och Claire Ward frå Scotland.

När jobbet för kvällen är klart blir det Taco-kväll hemma hos mig och Iréne.

Tävlingsdag: Nu är det på riktigt. Allt måste funka.

Färdigställde tävlingsbanan, blandade sportdryck, fyllde alla dunkar med vatten och sportdryck. Körde ut bord och vätska till 5 vätskestationer.

Efter lunch: Nu börjar allvaret.

Alla våra funktionärer börjar dyka upp och skall få instruktioner vad som skall göras. Alla är taggade och vill att det skall bli bra.

Sedan börjar löparna dyka upp och efteranmäla sig samt få sina nummerlappar som är föranmälda. Allt verkar funka fint.

16.45 startar vårt nya knattelopp som Putte Nilvér gjort ett jättejobb med och där kommer 29 knattar som efter avverkat lopp får medalj och goodybag.

Populärt så nästa år kommer säkert fler.

Nästa start är Sommarmilen där 2 stycken mycket duktiga långloppsåkare på skidor kom till start samt många flera motionslöpare.

18.00 startade så Semesterhalvmaran med flera startande än tidigare.

Närkes 2 bästa och även bland Sveriges bästa kom till start och vann herr samt damklassen. Erik Anfält samt Mikaela Kemppi

Det var varmt, ca 25 grader under tävlingen samt vindstilla men alla klarade detta väldigt bra och inga incidenter uppstod utan alla klarade detta väldigt bra.

Som tävlingsledare är man väldigt glad och tacksam att det funkar bra.

Äldsta deltagaren på halvmaran var född 1939 och när jag pratade med honom efteråt lovade han komma nästa år igen om han orkade. Tyckte om loppet.

Många kom och tackade för ett bra arrangemang och lovordade funktionärerna som de tyckte var mycket vänliga och servicemindade och det värmer ju en tävlingsledare att få höra sådant.

Därför vill jag ge en stor eloge till alla funktionärer som ställde upp och jobbade under tävlingen och ett extra Tack till vår eminenta speaker Lars Drageryd. Du är världsklass och kom ihåg, ditt första speakerjobb var på Semesterhalvmaran så vi måste väl ha lite förtur.

Sven Pettersson

Tävlingsledare

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.