Loader
Semesterhalvmaran, Sommarmilen och Solruset 2021
21046
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-21046,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Semesterhalvmaran, Sommarmilen och Solruset 2021

Efter ett år som överskuggats av pandemin var vi så ödmjukt tacksamma över att vi fick återigen fick möjligheten att bjuda in till löparfest på närkeslätten. Planeringen för att kunna genomföra ett covid-19 anpassat arrangemang har pågått sedan i vintras och att nu få se glädjen hos löparna under kvällen var underbar!

Soliga och en varma sommarkvällar har blivit som en tradition för våra arrangemang och det var inget undantag i år heller. Värmen (+28) var påtaglig under kvällen men trots det finfina prestationer.

Semesterhalvamaran och Sommarmilen hade 142 anmälda löpare och till Solruset kom 33 st kids som sprang den 1 km långa banan i parken vi Torps herrgård.

På Semesterhalvmaran for Per Arvidsson IF Start fram som en virvelvind och skapade en lucka till övriga i startfältet direkt från start. Han såg ruskigt lätt ut och hade bra fart i benen.  Det blev sololöpning genom hela loppet och Per korsade mållinjen på 1:12:49. Närmast efter honom jagade Jimmy Axelsson Karlslunds IF och Erik Anfält Örebro AIK. Erik visade med besked att han var tillbaka och att gammal är äldst. Erik drog det längsta strået i duellen med Jimmy. Erik in på 1:14:49, Jimmy 1:19:05.

I damklassen kunde vi se två debutanter på Semesterhalvmaran och som satte färg på loppet från start. Det var Fanny Schulstad KFUM Örebro som tog tag i taktpinnen och Josefine Johnsson Eskilstuna friidrott som följde närmast i rygg. Josefine kroknade något under loppet och passerades av rutinerade, evigt snabba, Josefine Gerdevåg KFUM Örebro. Först över mållinjen var Fanny på 1:22:34, följd av Gerdevåg 1:24:25 och Johnsson in på 1:27:31.

Ett stort tack till alla funktionärer som ställde upp under kvällen, till Kumlabaserade företaget Caout som levererade sportdrycken Winforce och till alla er löpare och publik som gjorde kvällen till en fest.

Resultat finns här på hemsidan och på raceid.com

Bilder från loppet kommer på hemsidan, men kolla även gärna in fotograf Jimmy Glinnerås på Flickr (photoby glinneras) som var på plats under kvällen. Det är okej att låna Jimmys bilder och använda privat t.ex. instagram men tagga då gärna med @photobyglinneras

Film från loppet hittar ni på HugRunner’s youtube-kanal.

Nerikes Allehanda var på plats och skrev ett fint reportage “Finns ett suga att springa igen” Tyvärr en plusartikel för er löpare som saknar prenumeration på NA.

Vi vill tacka för all den fina respons vi fick under kvällen och på sociala medier! Använd gärna hashtaggen #semesterhalvmaran #sommarmilen #solruset #lkgränslöst på sociala medier.

Vi ser fram emot att få ställa till med löparfest för er igen 2022!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.