Loader
Start[halv]milen, 5 km
22053
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-22053,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Start[halv]milen, 5 km

Första racet för säsongen/året 2022 så ställde sig en nervös men taggad Blixt på startlinjen för 5 kilometer. Dock oklar form och ingen superträning men ett nyckelpass gjorde susen inför loppet skulle det visa sig. Ett par unga löpare i snabba skor stack iväg likt ferier vid startskottet men jag tog min ålder och rutin i beaktning och smög igång. Tänkte att de var riktigt snabba löpare samt ville växa in i loppet lite, för en gångs skull😅 Löpte på och kände mig relativt pigg. Började närma mig ungtupparna och efter halva distansen så sprang jag ikapp dem, killen från Hällefors som sprang p19-klassen öppnade för optimistiskt och orkade inte riktigt hänga på absoluta toppen (jag och en tjej). Tog rygg på IF Göta-tjejen, f19. Men kände mig stark i kombination med att jag inte ville ligga i rygg som en Northug så gick om och förbi. Spände bågen ytterligare och köttade på i ett för mig högt tempo! Fullföljde loppet och sprang för en gång skull progressivt. “Riktigt bra spurt, riktigt bra spurt” hörde jag speakern utbrista på upploppet, visste inte 100:a om hur det såg ut bakom mig men sluttiden blev 18:12 och bästa löpare kom in 18.40.
Nöjdare och mer förvånad kunde ingen bli än mig, slog personliga rekordet på distansen med 16 sek🥳 Vann dessutom livets blott andra lopp, även om detta var motionsklass.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.