Loader
Stripastafetten 2016
16587
bp-nouveau,post-template-default,single,single-post,postid-16587,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,tribe-no-js,page-template-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22898,no-js

Stripastafetten 2016

Stripastafetten 13/8-2016

Stripastafetten är en 3-mannastafett där samtliga deltagare springer samma 6 kilometers sträcka. Banan är kuperad och går på både asfalt och i terräng i den fd. gruvorten Guldsmedhyttan ca 5,5mil norr om Örebro.

I år var det premiär för klubben och vi hade två lag till start, ett mix- och ett herrlag.

LK Gränslöst Mixlag:

1. Matthias Wiktorsson

2. Maria Segelberg

3. Patrik Nilvér

LK Gränslöst Herrlag:

1. Eric Segelberg

2. Nicklas Källmén

3. Jakob Olars

Själv fick jag åka på morgonen för att hinna dit, medan övriga slog följe från Örebro. Väl på plats var det dags att bestämma laguppställning och dela upp sträckorna innan den sedvanliga uppvärmningen i samlad trupp. Var varmare ute än vad som lovats och solen hann titta fram innan start. Inte helt optimalt väder, men samtidigt inget långlopp som skulle avverkas så ingen större fara.

Eric öppnade starkt genom att ta täten till en början för herrlaget. Dock hade han varit förkyld i veckan så lyckades inte hålla upp farten hela vägen, men ändå starkt utifrån förutsättningarna och kunde växla in bland topplagen till Nicklas. Matthias gjorde återigen ett stabilt lopp och kunde växla över till Maria för mixlaget bland de främsta lagen en bit efter täten. Nicklas som inte bara gjorde tävlingsdebut för LK Gränslöst utan även i Stripastafetten visade att på god form och kunde föra herrlaget upp till 1:a plats, bara några sekunder efter de 2 motionslagen i toppen. Maria som just kommit igång med träningen gjorde ett jättebra lopp innan hon växlade över till snabbe Patrik på slutsträckan. När jag gick ut på slutsträckan trodde jag att vi låg tvåa bland herrlagen då jag visste att Hällefors LK sprang motionsklassen, men inte det andra laget (Masugnen). Försökte få kontakt med dom men lyckades inte förrän de var ca 1 kilometer kvar på loppet. Försökte då på ett ryck för att lyckas haka av mig motståndet då min spurt inte är den bästa. Detta misslyckades dock och jag blev därefter tämligen enkelt nersprurtad på upploppet. Patrik avslutade snabbt på sista sträckan och lyckades föra upp vårt mixlag till en fin 4:e plats.

Därefter väntade nerjogg och sedan glass och sallad som arrangörerna bjöd på. Sammanfattningsvis en riktigt fin tävlingsdag med bra resultat för båda våra lag. Hoppas att vi kan återkomma nästa år igen, med ännu fler lag till start.

Resultatlista Stripastafetten 2016

 

IMG_8606

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.